23. november 2009

Unge hører mest DAB


I flere år har der eksisteret en fordom om, at det er de unge, der hører radio på nettet, og at det er de ældre, der benytter sig af DRs digitale tilbud på DAB. Men med den som med så mange andre fordomme, holder de ikke ved nærmere eftersyn. For de 20-30-årige er nu dem, der hører mest DAB, viser en analyse fra DR Medieforskning.
 
Her har medieforskerne set nærmere på, hvordan danskernes lytning af DR Radio har fordelt sig i årets første tre kvartaler på DR’s "gammeldags" FM-kanaler, på DAB og på netradio. Analysen omfatter kun lytningen til DRs kanaler, da DR - i modsætning til de øvrige radiostationer, måler om lytningen stammer fra FM, DAB eller net.
 
"For hver 100 minutter, alle danskere lytter til radio, er det nu ni et halvt minut, der foregår digitalt mod 90,5 minutter på FM. Af de ni et halvt digitale minutter foregår 7,3 minutter på DAB og 2,2 minutter på nettet," forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Foto: Agnete Schlichtkrull

ProAV Digital

Forside ProAV1 19 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Event Expo
  • Nyt lys i Operaen
  • VR visualisering
  • Nem redigering
  • Storage-løsning

Læs alt lige her

Abonnement på ProAV Magasinet

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for AV-branchen. Modtag vores trykte udgave af ProAV Magasinet for kun kr. 250,- *

...Abonner lige her

*alle priser er ekskl. moms og levering

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her