Mette Bock kultur

Af Birgit Waltenburg, 4. marts 2019

Museer tager næste skridt i tv-planer

En række museer vil danne en andelsforening for at kunne byde ind på den tv-kanal, som staten sender i udbud senere i år. Finansieringen skal, ud over statstilskuddet på 50 mio. kr,. komme fra fonde ifølge initiativtagerne.

"Det var et fantastisk møde, dels fordi der kom så mange, dels fordi, der slet ikke var den kritiske tone, vi ellers ofte har i vores branche. Der var bred enighed om, at ideen skal forfølges," siger Jane Sandberg, direktør på museet Enigma og en af initiativtagerne til mødet, til Journalisten.

Hun uddyber, at interessen for at være med i projektet er udvidet fra museer til bl.a. folkeoplysningsforbund, biblioteker og dele af kulturlivet. På mødet blev det besluttet, at kanalen vil skulle drives af en fælles andelsforening, som en arbejdsgruppe på 14 medlemmer nu skal støbe fundamentet til.

Den nye tv-kanal får et årligt statsligt tilskud på 50 mio. kr. Derudover må kanalen tjene penge på reklamer, og ifølge Jane Sandberg vil museerne, hvis de får sendetilladelsen, også søge om finansiering fra fonde.

 

kilde: mediawatch.dk

 

 

ProAV Digital

Forside ProAV1 19 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Event Expo
  • Nyt lys i Operaen
  • VR visualisering
  • Nem redigering
  • Storage-løsning

Læs alt lige her

Abonnement på ProAV Magasinet

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for AV-branchen. Modtag vores trykte udgave af ProAV Magasinet for kun kr. 250,- *

...Abonner lige her

*alle priser er ekskl. moms og levering

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her