24. februar 2011

Mere radio ude end hjemme

 Hvor mænd nogenlunde fordeler lyttetiden ligeligt hjemme og ude (51 procent hjemme og 49 procent ude), tilbringer landets kvinder næsten to tredjedele (63 procent) af deres lyttetid hjemme. Derimod spenderer kvinderne kun en tredjedel af deres samlede lyttetid uden for hjemmet - for eksempel når de er på arbejde, kører i bil, ligger på stranden, eller hvor man ellers hører radio.

”Kvinder lever længere end mænd, og de ældre hører langt mere radio hjemme, end de gør ude. Men den vigtigste årsag til forskellene skal findes i mænd og kvinders forskellige job. På for eksempel håndværker-arbejdspladser bliver der hørt masser af radio, mens det straks er sværere inden for omsorg og sundhedsvæsenet, der traditionelt er kvindearbejdspladser,” siger medieforsker Dennis Christensen, fra DR Medieforskning.

De 20-39-årige er den eneste aldersgruppe, der hører mere radio ude end hjemme, viser opgørelsen, som også afslører, at jo længere videregående uddannelse, man har, jo mere radio hører man hjemme i forhold til uden for husets fire vægge. Pensionister og efterlønnere hører også trefjerdedele af al deres radio på hjemmefronten.

Det kan lade sig gøre at måle fordelingen mellem hjemme- og ude-lytning, fordi lytterne, der er med i Gallups opgørelser, har en chip på sig, som opfanger signaler fra radiostationerne, de hører. Den kan samtidig måle, hvorvidt de var hjemme på lyttetidspunktet.


 

ProAV Digital

ProAV818 forside NETNyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • IB4 mødelokaler
  • Unico-Gruppen
  • Brug en gimbal
  • LED-lamper
  • Mediatec udvider

Læs alt lige her

DEShow 2019

Danish Entertainment Show er en ny messe, hvor udlejnings- og eventbranchen viser hvad de kan, og branchens førende distributører/ forhandlere præsenterer det største udvalg af innovative løsninger, teknologier og produkter

Se mere her

Abonnement på ProAV Magasinet

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for AV-branchen. Modtag vores trykte udgave af ProAV Magasinet for kun kr. 250,- *

...Abonner lige her

*alle priser er ekskl. moms og levering

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her