14. juni 2011

Borgen solgt til USA

 Amerikanerne får endda de danske skuespillere præsenteret på skærmen med dansk tale og med undertekster – og det er helt usædvanligt, forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

”Jeg mener ikke, at DR tidligere har solgt en hel dramaserie til USA med dansk tale. Normalt er de mest glade for at lave såkaldte ”remakes”, og senest er DRs ’Forbrydelsen’ blevet lavet i en amerikansk version, som de viser lige nu derovre,” siger hun.

DR Internationalt Salg har gennem flere år solgt dokumentarer til Link TV. Kanalen har blandt andet har som sit mål at give seerne et globalt perspektiv på nyhederne og på kulturdækningen, ligesom man også viser internationale dramaserier.

Udover at Sverige, Finland og Norge har vist ’Borgen’ har DR Internationalt Salg solgt serien til den fransk-tyske kulturkanal ARTE, Letland og Island. Og en lang række tv-stationer har lige nu serien til gennemsyn, fordi de overvejer at købe.

’Borgen’ og Sidse Babett Knudsen er nomineret til en ’Guldnymfe’ i hhv. ’Bedste dramaserie’ og ’Bedste skuespillerinde’ ved Monte-Carlo Television Festival i Monaco, som finder sted mellem den 6. og 10. juni.

Her er seriens producent Camilla Hammerich for øvrigt også både nomineret som ’Bedste internationale producent’ og ’Bedste europæiske producent’. Priserne bliver uddelt af Fyrst Albert fredag aften. 

Foto: Mike Kollöffel, DR

ProAV Digital

ProAV818 forside NETNyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • IB4 mødelokaler
  • Unico-Gruppen
  • Brug en gimbal
  • LED-lamper
  • Mediatec udvider

Læs alt lige her

DEShow 2019

Danish Entertainment Show er en ny messe, hvor udlejnings- og eventbranchen viser hvad de kan, og branchens førende distributører/ forhandlere præsenterer det største udvalg af innovative løsninger, teknologier og produkter

Se mere her

Abonnement på ProAV Magasinet

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for AV-branchen. Modtag vores trykte udgave af ProAV Magasinet for kun kr. 250,- *

...Abonner lige her

*alle priser er ekskl. moms og levering

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her