6. maj 2011

Alder på radiolytterne

 Gennemsnitslytteren på P1 er for eksempel 57 år, P2’s er 66 år, mens P3-lytteren sådan rundt regnet er 38 år. Og på P4 er den gennemsnitlige lytter 52 år.

”Det kan virke, som om ingen kanaler rigtig har fat i de unge. Men når alle gennemsnit er så relativt høje, er forklaringen den alderssammensætning, den danske befolkning har. Andelen af ældre danskere er ganske enkelt større end yngre, og det trækker stort set alle kanalernes gennemsnit op,” forklarer Dennis Christensen, der er medieforsker i DR Medieforskning.

Han fortæller, at gennemsnitsalderen alene er beregnet efter lyttere. Der er altså ikke taget højde for at forskellige lyttere ikke hører radio i lige lang tid hver dag.

Der var 4.205.000 danskere, som lyttede til DR Radio i uge 17. Det svarer til 89,1 procent af den danske befolkning over 12 år. En gennemsnitlig DR-lytter lyttede to timer og 20 minutter til DR Radio pr. dag i sidste uge. DRs lytterandel var 76,9 procent.


ProAV Digital

ProAV9 NOV18 ForsideNyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Østre Gasværk
  • Expo-reportage
  • DJI Ronin
  • RAW video
  • Comtech

Læs alt lige her

Abonnement på ProAV Magasinet

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for AV-branchen. Modtag vores trykte udgave af ProAV Magasinet for kun kr. 250,- *

...Abonner lige her

*alle priser er ekskl. moms og levering

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her