TVLogic ProAV718

Af JOS Svendsen, 28. november 2018

TVLogic skærm med sans for sort

VFM-055A er TVLogic’s første 5,5 tommer 1920x1080 skærm baseret på OLED (OrganicLED). Skærmen er beregnet som søgerskærm på videokameraer og passer fint til selv mindre kameraer og DSLR-kameraer.

Dette er den seneste i rækken af 5,5 tommer kameramonitorer fra TVLogic. Tidligere er der kommet to LCD-modeller, VFM-056 and VFM-058, der begge har et godt ry i branchen. De er alle 5,5 tommer og yderst solidt bygget med mange forskellige strømforsyningsmuligheder.

Mindre skærme er nemmere

Der er flere fordele ved at bruge en 5,5 tommer skærm i forhold til en 8 tommer skærm. De mindre skærme er lettere og nemmere at få til at sidde perfekt på en magic arm, så man får søgerskærmen i den foretrukne vinkel. Der er massevis af ¼ tomme gevind på monitoren, så den er meget nem at montere. Har man skærmen på et mindre kamera, som et DLSR-kamera eller et lille kamera som Sony FS5, gør den mindre skærm også, at balancen på kameraet bliver bedre.

Super billedkvalitet

Det første man bemærker ved 055A-skærmen er, at sort virkelig er sort, og at gengivelsen af skyggepartier er super god. Farverne er klare og naturtro. Kontrastomfanget skulle ifølge TVLogic være 1:17000 med en lysstyrke på 350 nits. Betragtningsvinklen er 160 grader, hvilket gør, at den nødvendigvis ikke skal sidde helt lige for en. Det er en rigtig god billedkvalitet, skærmen leverer, og man opdager hurtigt, at skyggepartierne gengives super godt. Det er svært at komme tilbage til en LCD-skærm efter at have brugt VFM-055A.

Meget konfigurerbar

Skærmen har både 3G-SDI og HDMI 1. 4 ind- og udgange, hvor der er konvertering mellem de forskellige forbindelsestyper. Der er også en 3,5 mm hovedtelefonudgang på skærmen. Dertil kommer en USB-tilslutning til firmware opdatering og håndtering af LUT’er. Strømforsyningen kan ske via Sony NP-F type batterier, hvor andre batterityper kan anvendes ved skift af batteriholderen. Der er også 12V ekstern strømmulighed og interessant nok også tally-funktion, så skærmen kan bruges i studiesammenhæng. Der er tre programmerbare taster, en vippeknap til menuer og en menu-knap på skærmen. Menuerne har massevis af indstillingsmuligheder. Dertil kommer muligheder for eksponeringscheck i form af waveform-monitor og vectorscope. Der er mulighed for at bruge LUT (Look Up Table), så man kan få et korrekt monitorbillede, selv om kameraet optager med en log-billedprofil.

Bedst til de eftertænksomme produktioner

Det er naturligvis rart med alle disse muligheder, men det betyder også, at skærmen er bedst anvendt i ret statiske produktionssituationer, hvor den kan optimeres til situationen. Det er ikke en monitor, man lige hiver ned fra hylden og sætter på et vilkårligt kamera. Det er en monitor for erfarne billedmagere. Det er måske også derfor, at den kun leveres med en skærmbeskytter og en strømforsyning. Det havde være smart med en solskærm i kassen. Uden en sådan er det nemlig svært at bedømme skyggerne ved udendørsoptagelser.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Oktober 2018

Konklusion

Det er en solid, velfungerende monitor med en super billedkvalitet, som TVLogic har leveret. Den er klart beregnet til de tunge produktioner, hvor der er brug for en lille monitor til de krævende fotografer. 

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her