Mersive Solstice

Tre enheder er tilsluttet trådløst til den fælles større skærm via Solstice Pod.

Af Jens Walther, 17. september 2018

Simpel og effektiv skærmdeling

Når kollegaer mødes i mødelokalet, så bliver mødet mere effektivt og informativt, hvis alle deltagere kan se nødvendigt indhold fra computere, Android og iOS enheder på en fælles skærm. Ikke noget kiggen over skuldre, men simpel deling af indhold. Teknologien har været der et stykke tid, men med Mersive Solstice Pod skulle det være lettere at gå til og mere overkommeligt i pris. Vi lægger Solstice Pod enheden på testbænken og ser, om den lever op til, hvad firmaet lover.

Mersive Solstice Pod er en hardware enhed, men når den først er tilsluttet, så glemmer man den hurtigt. Derefter overtager client softwaren, her sker betjening og den daglige brug af brugerfladen. Lad os starte med at se på, hvad hardware enheden er for en størrelse.

Solstice Pod enheden minder i udseende om et Apple TV; den er dog en anelse større i den rektangulære sorte boks. Boksen leveres med en ekstern strømforsyning, og når boksen er tændt, indikeres det med et grønt aflangt LED lys, som vender nedad og laver en elegant lysstribe i bunden af boksen. Bag på boksen er tilslutningerne: en netværksport, en HDMI-udgang og to USB-porte, ligesom der også er en ekstern stereo audioudgang. Audiospecifikationerne for HDMI porten er 7.1 surround sound, mens streaming videospecifikationer er HD eller SD. USB portene bruges i forbindelse med touchskærm, keyboard og mus.

Solstice Pod kan monteres i en holder med VESA mål, der kan monteres bag på en skærm eller under et bord, hvis det ønskes. Når tilslutningerne er lavet til Solstice Pod, så kan den gemmes væk; der er ingen betjeningsknapper på selve enheden.

Omkring netværk er der både mulighed for kabelforbundet og WiFi baseret netværk. Det sidste kræver, at man tilslutter USB enheder som mus eller keyboard til enheden for at finde det korrekte trådløse netværk og skrive password. Det er kun nødvendigt første gang, der tilsluttes. Under testen prøvede vi både trådløs og kabelforbundet netværk, og ingen af dem gav nogle tilslutningsproblemer.

Solstice software

App’en findes til Windows, Mac OSX, iOS og Android og hedder Solstice Client. Softwaren er gratis, men kræver selvfølgelig, at man har investeret i en Solstice Pod. Selve brugerfladen er ens i de forskellige formater, men betjeningen er lidt forskellig, alt efter hvilken slags enhed, man sidder på. For at tingene skal fungere betyder det, at alle enheder, som skal anvendes, er tilsluttet det samme netværk (evt. to, se senere).

Når softwaren starter op, giver man den enhed, man vil tilslutte et simpelt navn, så den er genkendelig i softwaren. Man kan enten vælge at tilslutte den Solstice Pod, som er fundet på netværket eller ved at skrive en IP adresse ind i et adressefelt. De fleste vil være fuldt tilfreds med bare at klikke på den fundne Solstice Pod enhed og derefter skrive det password på fire tal, som til enhver tid står på skærmen. Og så er man tilsluttet.

Umiddelbart kommer der ikke andet op på den fælles skærm end et lille ikon for hver af de tilsluttede brugere. På softwaren bestemmes, hvad der skal vises på den fælles skærm. Her er der følgende muligheder: enhedens desktop, app vinduer fra åbne programmer/apps eller multimedie filer såsom billeder og videoer. Hver ting, som åbnes fra en enhed og vises på skærmen, kan styres i størrelse og placering. Filerne kan også lægges over i et virtuelt lager til venstre på softwaren, hvorved de forsvinder fra den fælles skærm, men ligger klar til hurtig brug. Når det gælder video, så er der et firkantet ikon i hjørnet af videofilen på softwaren, og her åbnes mulighed for at styre transport og lydstyrke. Alle disse ting bliver selvfølgelig ikke vist på den fælles skærm, men derimod kun på softwaren.

Når flere brugere er tilsluttet på forskellige enheder, så har alle mulighed for at redigere den fælles skærm; ikke blot de vinduer, som kommer fra ens personlige enhed, men alle vinduer fra alle enheder. Det gælder også menuer som start og stop af alle videoer. Det giver stor fleksibilitet, at alle tilsluttede brugere er administratorer for den fælles skærm; men det kræver selvfølgelig, at man holder en vis disciplin under mødet.

Forskellige udgaver

Mersive Solstice Pod findes i fire udgaver; alle fire er ens i den fysiske form, men…de forskellige udgaver har enten firebruger eller ubegrænset antal brugere, ligesom der er mulighed for multiroom og central IT-administration. Den testede udgave var den mest udbyggede. Prisforskel er der, men ikke graverende, og den danske importør Imago Sonas oplever også, at det er den udbyggede og største model, som kunder efterspørger. 

Brugeroplevelse

Simpel tilgang er kodeordet, når sådan software skal bruges i dagligdagen og af personer, som måske ikke er så teknisk anlagt. Det indfrier Solstice Client på bedste vis. Undervejs i denne test blev der tilsluttet en Macbook Pro, en iPhone, en Windows PC og selv en gammel iPad 2 kom uden problemer ”med” i mødet på den fælles skærm. Softwaren virker gearet mod touchskærm, hvor størrelsen af de forskellige billederammer let lader sig redigere. Det er lidt mere besværligt på computeren. Med et enkelt klik på den delte billederamme udfylder den hele skærmen, når der er behov for at zoome ind.

Sikkerhed

Den udvidede udgave af Solstice Pod giver mulighed for central IT-styring, hvilket vil tilfredsstille større firmaer med en separat IT-afdeling. Til denne centrale styring bruges programmet Solstice Dashboard, som kun findes til Windows computere. Alt kan fjernstyres på de tilsluttede Pods; baggrundsbillede og layout kan skiftes, der kan bruges certifikater til de forskellige netværk, og der kan tildeles administrator kode og sikring. Der kan også aktiveres en kalenderfunktion, så en given kalender kan vises på den fælles skærm. Ligeledes kan multirum funktionen aktiveres og styres; eksempelvis hvis et møde mellem kontoret i Århus og København skal dele skærme og indhold. Desuden kan der sendes RSS feeds over netværket, og det feed vil køre i en smal informationsstribe i toppen af skærmen.

Al data, som kommer omkring Solstice Pod, kan krypteres, hvis det ønskes. Det styres også fra Dashboard softwaren. Desuden har Solstice Pod enheden to samtidige netværk, så IT-administrationen kan håndtere hhv. intern og gæste adgang på hvert sit netværk. Mersive har tænkt på sikkerheden, så IT-afdelingen i firmaet også bliver glade.

Simpel og effektiv

Overskriften til denne test er absolut indfriet. Mersive Solstice Pod og app’en Solstice Client er super let at gå til og indfrier de flestes behov, når det gælder deling af indhold fra flere enheder på en fælles skærm.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2018

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her