Gopro 2

7. december 2015

GoPro Hero4 Session

Vi holder meget af GoPro-kameraer, fordi de er simple, små og kan give én optagelser, der ellers ville være umulige at få. Og billedkvaliteten er hæderlig for et småchip-kamera. De er dog ikke så heldige på lydsiden, ekstern strøm er klodset, og man skal være noget af en ørn til at indstille dem, enten via en mobil app eller på det
mikroskopiske menu-system.

Den nyeste kamera i Hero 4 serien, er Hero 4 Session. Det retter op på et par af disse ting. Kameraet er halv størrelse af de normale Hero 4 kameraer, så det kan monteres på endnu mindre plads. Det har indbygget hus, der er vandtæt ned til 10 meters dybde. Dertil har det to mikrofoner med støjreduktion indbygget, idet kameraet vælger den mikrofon med mindst støj. De gør, at lyden er langt bedre end nogen af de andre Hero 4-kameraer. Lyden er på højde med de indbyggede mikrofoner på et konsumvideokamera, også selv om den kun er med en 32 kilobit/S samplerate.

Mikrofonerne er simpelthen bedre end på de tidligere modeller. Optikken er en mindre udgave af den på de større kameraer, så kameraet virker ikke så lysfølsomt som de andre GoPro kameraer. Der er en low-light optagetilstand i kameraet, der varierer framerates, afhængig af belysningen.

Der er også GoPros Protune-profil, der giver en log-agtig profil, med noget manuel kontrol over billedet. Session-kameraer optager i H.264 8 bit 1080P25 med farverummet 4:2:0. Bitraten er 25 megabit/S, så billedkvaliteten er nogenlunde tilsvarende AVCHD.

Optikken gør, at kameraet, selv på medium billedvinkel, har en del fiske-øjeforvrængning. Med softwaren kan den dog fjernes fuldstændig. Billedkvaliteten er ikke så god som Hero4 Black/Silver, og kameraet optager i maksimalt 1080P50. Ingen 4K her. Men billederne er absolut brugbare i god belysning. Da kameraet er lillebitte, så er betjeningen meget forenklet. Tryk på optageknappen, og det tænder og skyder video. Holder man længere, optager det en stillbilledsekvens. Der er et mikroskopisk display, som kan bruges til at ændre indstillinger med ved hjælp af en lige så mikroskopisk knap. Begge dele bruges bedst til at parre kameraet med en telefon. Derefter klarer man betjeningen via en app. Kameraet har både Bluetooth og Wifi indbygget. Batteriet er også indbygget og lades via mikroUSB-porten. Der er også en HDMI-udgang på kameraet.

Alt-i-alt, et småt hårdført HD-kamera til alle de rigtig kreative optagelser.

Af: JOS Svendsen

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her