DJI Osmo Action

Af JOS Svendsen, 6. september 2019

DJI Osmo Action – Actionkamera for fotografer og bloggere

Indtil nu har det bedste lille kamera, man kunne have i kameratasken til alle de skæve skud, været et GoPro – sådan er det ikke længere. Nu er det et DJI kamera.

Actionkameraer er naurligvis beregnet til at alle mulige begivenheder, hvor kameraet kan blive stødt, vådt, støvet eller bare generelt mishandlet. Men siden der sidder en mobiltelefonstørrelse sensor i dem alle og en rimelig kraftig billedprocessor bruger mange fotografer dem til alt muligt andet, hvor det er smart med et superlille kamera. Det kunne være skud i biler, hvor disse kameraers ultra-vidvinkeloptikker er nyttige. Det kunne være til alle former for b-roll, hvor kameraer kan sættes de mest utrolige steder. 

DJI laver droner med kameraer og har tænkt over, hvor teknologien fra deres dronekameraer ellers kunne bruges. Det har givet os genistregen DJI Osmo Pocket. Nu har de så tænkt lidt mere, og vi har fået DJI Osmo Action.

 

Se ProAV Magasinet - September 2019 - lige her!

 

Nyskabende i klassen

Ved første blik ligner kameraet det seneste GoPro 7 bare med rundt optikhus, i stedet for firkantet. Men DJI har forsynet sit kamera med en ekstra frontvendt billedskærm. Den er naturligvis smart til bloggere, som får et lille bitte selfie-kamera. Den frontvendte skærm betyder også, at man kan sætte kameraet op til b-roll uden at skulle bruge en ekstern skærm eller strække sig af led for nu at se, om billedet er OK. DJI har en rigtig god app til kameraet, hvor appen både kan vise billedet fra kameraet og styre alle indstillinger. Der er ingen HDMI-udgang på kameraet, så app’en er den eneste mulighed for at få et søgerbillede større end bagskærmens 2,25 tommer.

 

Se video her

 

God kvalitet på alle områder

DJI har proppet en kraftig processor i kameraet, der kan optage op til 4K 60 billeder i sekundet med 100 Mbit/s på MicroSD kort. Processoren har flere opgaver. Den kan fjerne den fiskeøjeforvrængning, som denne type kameraer har. Prisen for det er, at kameraet ikke er så ekstremt vidvinklet som GoPro 7. Vi er dog ude i, at kameraets optik svarer til en 7 mm fullframe optik. Det burde være bredt nok. Dertil kan kameraet optage HDR-video. DJI er lidt sparsom med detaljer her, men det virker som om, kameraet optager internt med en LUT, og så internt mapper til 8 bit video. Det er ret smart, og noget som GoPro ikke kan. Prisen er dog her, at så fungerer kameraets elektroniske billedstabilisering ikke, da den også klares af processoren. DJI kalder denne type billedstabilisering, RockSteady. Den er god og fuldt på højde med den tilsvarende teknologi i kameraerne fra GoPro. Men anvendelse af RockSteady betyder, at søgerbilledet forsinkes ca. et halvt sekund. Det kan være problematisk, hvis man er en blogger, men fint nok for os, der bruger kameraet til b-roll. Bloggere må også vente på, at DJI får frigivet audioadapteren til kameraet, så de kan sætte en mikrofon til kameraet.

HDR-video og mere

Billedkvalitet er mobiltelefon-fin, specielt hvis man bruger kameraets mulighed for HDR-video. Der er dog også mulighed for at bruge en log billedprofil. Dertil kommer slow motion op til 5 gange i HD. Der er også timelapse og hyperlapse. Begge dele i 4K. Lysfølsomheden og billedstøj svarer til en mobiltelefon, så rimelig belysning er en nødvendighed. Der mangler dog lidt en mulighed for at skrue ned for den kunstige billedskarphed i de ellers righoldige manuelle kontrolmuligheder. Optikken er fin med mulighed for at montere filtre, idet man afmonterer frontbeskyttelsen og skruer et filter på. Dermed bevares kameraet vandtæthed.

Siden kameraet deler monteringsmuligheder med GoPro, er der allerede et rigt udvalg af monteringsbeslag på markedet. Kameraet er vandtæt ned til 10 meters dybde og stødsikkert til fald fra 1,5 meter. 

 

Se ProAV Magasinet - September 2019 - lige her!

 

Konklusion 

Har man brug for et action-kamera er DJI Osmo Action fuldt på højde med det bedste fra GoPro. Men til anden videobrug betyder den ekstra frontvendte skærm og HDR-video at kameraet er nemmere at bruge og leverer bedre billedkvalitet end GoPro. Derfor får DJI Osmo Action vores anbefaling.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2019

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her