Datavideo HS 1300

Af JOS Svendsen, 14. september 2020

Datavideo HS-1300 – komplet streamingløsning i en lille kuffert

Denne enhed er en kombineret switch, recorder, skærm og streamingenhed. Der skal simpelthen ikke bruges mere. Der skal sættes kabler, netværk og kameraer til, og det er alt.

Enheden er bygget som en stor attachetaske med en 17,3 tommer skærm i låget. Den vejer 7,4 kilo og er beregnet til events. Meningen er, at man kommer til eventet, sætter enheden i nærheden af lydmixeren og streamer eventet. Der er 6 indgange på HS-1300; To HDMI og fire SDI. Alt det siger, at enheden er beregnet til professionelle kameraer. De to HDMI-indgange er primært til computere og medieafspillere. Der er to SDI- og to HDMI-udgange. Det betyder- at man let kan tilslutte en projektor og/eller flere monitorer. Dertil er der en netværksudgang til streaming. Enheden har indbygget encoder, så den kan streame via YouTube, Facebook eller andre streamingtjenester. Der kan smart nok konfigureres forskellige bitrater og formater for recording og streaming. Dermed kan man optage produktionen i ekstra god kvalitet til senere visning via Youtube og samtidigt streame i en lavere kvalitet, der ikke belaster netværket for meget. Enheden optager på et SDXC hukommelseskort i MPEG-10 op til 10Mbit/S. Formatet er op til 1080HD. Enheden er en ren HD-enhed og har ikke skalering af input. De skal alle være ens.

 

Læs ProAV Magasinet September 2020 her

 

Audiodelen er meget enkelt. Der er to XLR-forbindelser. Enheden er beregnet til at blive brugt med en lydmikser. De to XLR-indgange er kun til Line-signaler, så alle mikrofoner skal tilsluttes en ekstern mikser. Der er ikke en mikrofonforforstærker i enheden. Der kan heller ikke tages lyd fra HDMI-indgangene. Der er en hovedtelefonudgang til monitering af lydsignalet. Dertil kan der tilsluttes en ekstern skærm til både programmonitor og multiviewer.

 

VIDEO

 

Der er ikke en USB-udgang på enheden til en computer, der så streamer til den valgte streaming platform. Der er udelukkende en RJ-45 udgang til et lokalt netværk. Dermed er det vigtigt, at man checker netværket på den lokation, hvorfra der streames i god tid inden et event. Netværkskonfigurationen er meget fleksibel, men det betyder også, at den er kompleks. Netværket skal konfigureres via en PC – der er ikke Apple-software til enheden. Denne pc kan enten sættes direkte til HS-1300 med et netværkskabel eller via lokalnettet. Det er også denne PC, som bruges til at indlæse skilte eller stillbilleder i enheden. Den har et komplet sæt keying muligheder, så man kan lægge lowerthird skilte på eller fuld skærm skilte. Der er endda mulighed for animerede skilte.

I brug er enheden super behagelig, når man har fået den konfigureret. Alt sidder som det traditionelt skal, og multivieweren er god – vi savner dog en lydstyrke indikator. En særlig god ting er muligheden for at programmere funktionstaster, så enhedens indstillinger kan gemmes. Det er smart, hvis man har flere typer af events. 

Konklusion

Datavideo HS-1300 er mere end en stor switch med streaming, som er gjort kompakt, end den er en mobil streamingenhed. Vi ser den som et kompakt supplement til en lydmikser i fleksible installationer på alle former for eventsteder, som konference- og eventsteder, kirker, sportsfaciliteter og koncertsteder. Muligheden for at kunne tilbyde streaming betyder klart en konkurrencemæssig fordel for denne målgruppe.

I øvrigt har den en storebror HS-1600, som også kan kontrollere remote kameraer. 

 

Fakta – Datavideo HS-1300

Distributør: Dansk AV Teknik, T: 75 65 24 44, w: davt.dk

Markedspris: kr. 25.585,- ekskl. moms.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2020

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her