Dean Offord Left and Ollie Newland Right shooting for the 2nd Episode

Af Birgit Waltenburg, 21. oktober 2020

Virtuelle innovationer i broadcast- og medieindustrien

Panasonic har lanceret en videoserie på fem episoder, der inspirerer til, hvordan live-produktionsudfordringer kan løses ved at tænke i nye kreative baner. Episoderne løfter sløret for de banebrydende funktioner i Panasonics produkter inden for virtuelle studier og til at håndtere udfordringerne ved live-produktion i en hurtigt skiftende industri. Panasonic Live Integrated Video Experience (L.I.V.E.) er optaget sammen med europæiske partnere i fire forskellige studier og er rettet mod industriinsidere, der ønsker at udnytte den nyeste broadcast- og produktionsteknologi samt teknikker til at designe deres eget virtuelle studie. 

”Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går afsindig stærkt i branchen, og denne serie virkeliggør vores vision om at forme fremtiden inden for broadcasting. Det er en praktisk og konstruktiv serie, der demonstrerer, hvad man kan opnå i de virtuelle studier i dag, og serien inddrager brancheeksperter for at vise, hvordan live produktionsudfordringer kan løses ved at tænke kreativt og bruge den nyeste teknologi,” siger Andre Meterian, direktør for Panasonic Professional Video Systems, om konceptet bag L.I.V.E.-serien.

Den første episode efter introduktionen er produceret i Creative Technology i deres virtuelle studie i London og viser Panasonics Smart Live Production – et koncept, der går igen gennem hele serien. Smart Live Production placerer KAIROS, som er Panasonics næste generation af IT/IP live video-behandlingsplatform, i centrum for en end-to-end-løsning, der fungerer sammen med Panasonics førende kamerasystemer, projektorer og skærme, og som kan integreres i andre eksisterende systemer.

Udover hver episode er der også en behind-the-scenes-funktion, der viser, hvordan episoderne er blevet produceret samt yderligere partnerinterviews og andet indhold.

Følgende Panasonic-løsninger bliver udforsket i serien:

  • KAIROS – Panasonics næste generation af IT/IP live video-behandlingsplatform, der tilbyder ukomprimeret behandling, ubegrænsede videolag og en latenstid på kun et enkelt billede.
  • AW-UE100-kameraet – Et 4K 50/60p PTZ-kamera, der understøtter høj båndbredde NDI, NDI/HX og SRT og FreeD-protokollen til opbygning af AR- og VR-systemer.
  • Det nye system-kamera line-up inklusiv en introduktion til entry-level AK-HC3900 og mid-range AK-UC3300 kameraerne.
  • 8K ROI (Region of Interest) kamerasystemet – et automatiseret produktionsværktøj, der kan levere op til 5 forskellige virtuelle kamerabilleder fra en enkelt kameraposition ved at beskære det på et stort 8K lærred.
  • Robotics – for at muliggøre glatte og automatiserede bevægelser, der kan styres eksternt, for at give mere dynamiske billeder og engagerende indhold.

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her