8. marts 2011

Virksomheder kan spare penge på videomøder

 IT- og Telestyrelsen og DI ITEK har for at sætte gang i realiseringen af potentialet lanceret et værktøj, som kan hjælpe den enkelte virksomhed med at vurdere fordelene ved at afholde møder ved hjælp af videomødeudstyr. Det giver virksomhederne et bedre grundlag for at træffe beslutning om, hvorvidt de skal gå i gang med at bruge videomøder.

- En lang række virksomheder, særligt de helt store, har allerede taget teknologien til sig. På den lange bane er det forventningen, at videokommunikation bliver lige så almindeligt, som det i dag er at tale i telefon. Det giver en hel masse muligheder for nye arbejdsgange og samarbejdsformer, og det er vigtigt at de små og mellemstore virksomheder, der allerede nu kan have gavn af videomøder, får vejledning til at gå i gang, siger Marie Munk, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen. 

IT- og Telestyrelsen og DI ITEK lancerede den 1. marts 2011, som en del af arbejdsprogrammet Digitale veje til vækst, en online beregner, der kan give danske virksomheder et første bud på, om det kan betale sig for dem at investere i it-udstyr til afholdelse af møder. Beregneren giver et skøn over, hvor mange penge virksomheden kan spare i rejseudgifter og hvor mange lønkroner, der kan anvendes mere produktivt end til transport i bil, ventetid i lufthavne og anden rejseaktivitet. Derudover viser beregneren også, hvor meget den enkelte virksomhed kan reducere CO2-udledningen. 

- Der er et kæmpe uudnyttet potentiale for virksomheder i alle størrelser. Selvfølgelig er der stor forskel på, hvor stor nytte den enkelte virksomhed kan få ved at holde møder som videomøder, og det er heller ikke alle møder, der egner sig. Men i mange tilfælde vil investering i udstyr til afholdelse af videomøder på meget kort tid kunne frigive både økonomiske og tidsmæssige ressourcer, siger Tom Togsverd, branchedirektør i DI ITEK. 

Den undersøgelse IT- og Telestyrelsen og DI ITEK har fået foretaget blandt danske virksomheder i forbindelse med udarbejdelsen af beregneren, viser, at virksomhederne tager teknologien til videomøder i brug af mange årsager. Nogle virksomheder ønsker at reducere deres udgifter, andre ønsker at reducere CO2-udledningen, mens andre bruger de nye 
muligheder til at forbedre virksomhedens interne og eksterne kommunikation. 

Analyseværktøjet ligger på www.itst.dk/groenit/videomoeder 

Undersøgelsen kan findes på www.itst.dk/groenit/videomoeder/baggrund

 

ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her