Billede koncert mobil

Foto: Noiseporn on Unsplash

Af Birgit Waltenburg, 16. december 2020

Vigtigt med hurtig og ambitiøs genstart

De nye stramme restriktioner betyder, at spillestederne er tvangslukket og derfor er behovet for konkrete løsninger for genåbning også vigtigere end nogensinde.

 Restriktionerne går hårdt ud over livebranchen, der i forvejen bløder, og uvished, utilstrækkelige hjælpepakker og et genstartsteam, der er alt for længe undervejs, gør ikke julen nemmere at komme igennem. Det understreger Sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher.

”Spillestederne står allerede i en meget svær situation, og de nye restriktioner er et utroligt hårdt slag for dem, der rammes. Det er afgørende, at de bliver ledsaget af ordentlige kompensationsordninger, der tilstrækkeligt dækker branchens behov,” fortæller Esben Marcher, der samtidig efterlyser fremadrettede løsninger.

”Hvis spillestederne og festivalerne skal overleve corona, bliver vi netop nødt til at se på en strategi for, hvordan vi igen kan samle mere end 500 mennesker.”

I slutningen af oktober besluttede regeringen og et flertal af folketingets partier at nedsætte et genstartsteam, der skal finde nye formater og løsninger til, hvordan aktiviteter kan blive afholdt forsvarligt – også under Corona.

Genstartsteamet er dog endnu ikke blevet nedsat, og koncert- og festivalbranchen er selv begyndt at udarbejde løsninger. Dansk Live har i samarbejde med blandt andre Dansk Erhverv og Divisionsforeningen iværksat en stor undersøgelse af effekten ved hurtigtests, ligesom der arbejdes med kreative og tekniske løsninger for at muliggøre store events i en virkelighed med corona. Ifølge Esben Marcher er det ikke holdbart, at det udelukkende er branchen selv, der skal komme med løsningerne.

”Det er vigtigt, at løsningerne bliver forankret statsligt og får den nødvendige politiske og økonomiske opbakning – og at løsningerne kommer nu. Vi bliver nødt til at tænke mere langsigtet, hvis det ikke skal få permanente konsekvenser for koncert- og festivalbranchen.”

 

kilde: Dansk Live

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her