26. juni 2015

Videokampagner blev et hit

De sociale medier har endnu engang indtaget en afgørende rolle i partiernes valgkamp, og ifølge en ny opgørelse er vinderne af kampen på de sociale medier de partier, der i løbet af de seneste uger har formået at udtrykke sig i levende billeder. Det konkluderer en opgørelse fra mediebureauet Vivaki, som er en del af Publicis Gruppen. Vivaki har analyseret kandidaterne og partiernes valgkampe på de sociale medier og kåret dem, der har gjort sig mest bemærket.

Opgørelsen viser, at den mest delbare kampagne har været Venstres om statsminister Helle Thorning Schmidts (S) valgløfter. Kampagnen er delt 10.719 gange. På andenpladsen kommer Alternativets valgvideo og tredjepladsen indtages af Liberal Alliances 2025-plan.

”Det er iøjnefaldende, at de tre mest delte Facebook-posts alle er videoer – mange af partierne gør sig mest i link-posts, som man lidt groft kan kalde ’den nemme løsning’ – altså at dirigere brugerne videre til et sted, hvor deres budskab allerede er forklaret i detaljen," udtaler Kristoffer Nygaard Markussen, content & social media director i Vivaki.

Især Liberal Alliance formår at udnytte video-mulighederne, fremhæver Vivaki, som har placeret Anders Samuelsens parti på førstepladsen over dem, der har været bedst til at udnytte de forskellige kanalers muligheder.

”Hvor mange af de andre partier stadig primært linker til nyhedsartikler, er Liberal Alliance et parti, som virkelig har taget video-formatet til sig på Facebook. Deres 2025-plan er et godt eksempel på en video, som formidler budskabet på en meget letforståelig måde, hvilket de generelt set har været gode til under hele valgkampen," udtaler Kristoffer Nygaard Markussen.

 

Foto: Jason Howie

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her