Streaming DR

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Af Birgit Waltenburg, 9. august 2019

Vi tager de gamle TV-vaner med os, når vi streamer

Selv om folk i stigende grad streamer i stedet for at se flow-fjernsyn, ændrer deres tidspunkt at bruge de levende billeder på sig ikke, viser en status fra DR Medieforskning.

Nye tal fra DR Medieforskning viser, at hvor DRTV i 2018 stod for 14 procent af danskernes samlede tidsforbrug på tv-indhold fra DR, var tallet 17 procent i de første seks måneder af 2019.

- Men selv om der er en bevægelse fra TV mod streaming, er der rigtig mange af de vaner, vi har på flow-TV, som vi tager med os, når vi streamer, forklarer medieforsker Jakob Vikær Hansen fra DR Medieforskning, der har set lidt nærmere på vores streamingvaner.

Danskerne ser normalt mindre fjernsyn i sommermånederne, hvor vejret trækker dem ud til strand og grill, hvis man da ikke er på ferie udenlands. Sidste år i maj, juni og juli, hvor vejret var helt fantastisk, så hver dansker over tre år for eksempel to timers fjernsyn i gennemsnit, hvor det cirka bliver til tre timer dagligt i den mørke tid i december og januar. Det forholdsvise fald var det samme blandt dem, der streamede.

- Selv om man skulle tro, at vores streamingforbrug var højere, når vi er på farten, fordi man stort set kan streame overalt, er det faktisk ikke tilfældet. Danskernes streamingforbrug minder stort set en-til-en om deres TV-forbrug. Både måned for måned og dag for dag, forklarer Jakob Vikær Hansen.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her