7. januar 2014

Vi ser mindre tv

Danskerne tilbringer mindre tid ved tv-skærmen end for blot nogle år siden. Hver dansker tilbragte sidste år dagligt tre timer med traditionelt broadcast-tv, hvilket var 15 minutter mindre end i 2012. Én af forklaringerne på faldet er, at tv via streaming er vokset, og har arvet nogle af de tabte minutter.

 

Det skal understreges, at faldet udelukkende gælder tv set på traditionel vis via broadcast-tv. Ændringerne er beskrevet i DR Medieforsknings rapport ’Medieudviklingen 2013’, som udkommer i sin helhed senere i januar.

 

”Faldet er meget stort – både relativt og i minutter. Men man skal også huske, at tv-seningen steg markant fra 2007 til 2010, så danskerne ser fortsat rigtig meget fjernsyn, niveauet er nu nogenlunde som i 2009” understreger medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Faldet i tv-seningen sker over hele linjen – både hos mænd og kvinder, unge som gamle. ”Men faldet er mere udtalt blandt mænd end blandt kvinder og blandt yngre end ældre seere. Blandt de 21-40-årige er tv-seningen for eksempel faldet med 12 procent, mens den kun er faldet to procent i befolkningen over 60 år. At faldet er sket netop dér, skyldes blandt andet, at de yngre også er dem, der er de flittigste brugere af diverse streamingtjenester,” siger Henrik Gregor Knudsen.

Han giver dog også både vejrguderne og programudbuddet noget af skylden for, at vi sad mindre ved billedkommoden i 2013.

 

Hvor sidste sommer bød på masser af solskinstimer, var 2012 både våd og fyldt med såvel fodbold-EM som OL-transmissioner. Samtidig sendte DR1 trækplastre som ’Matador’ og ’Forbrydelsen III’ i 2012, og de blev også set af så mange, at det havde indvirkning på tv-seningen dét år.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her