Vestas informationsteknik

Af Birgit Waltenburg, 22. februar 2018

Vestas får kæmpe touchskærme

Vestas har netop investeret i 49 touchskærme sæt med henholdsvis 58 og 84 tommers touchskærme med hver sin computer. De skal anvendes i forbindelse med kurser til deres teknikere samt kunder, der ønsker at vide mere om koncernens løsninger. 

Den digitale løsning skal afløse de analoge vindmøllesimulatorer, som Vestas´ næsten 7000 teknikere i 67 forskellige lande hidtil har måttet deles om. Med 2000 kursister hver måned har der derfor været rift om de analoge vindmøllesimulatorer.

- Vestas leverer flere og flere nye løsninger til verdensmarkedet. Transporttid og rejseudgifter til vores medarbejdere, der rejser på seks kontinenter, og tiden fra udvikling til levering af løsninger til vores kunder er afgørende konkurrenceparametre for os i den globale konkurrence. Derfor har vi valgt at investere i øget digitalisering i forbindelse med udvikling og undervisning af både vores medarbejdere og af kunderne, siger Jens Midtiby, seniorspecialist i Technical & Safety Training, og tilføjer:

- Når vi implementerer software til de digitale simulatorer, kan vi kopiere dem rasende hurtigt i stedet for hidtil, hvor vi byggede analogt, hvilket var både tidskrævende og omkostningsfuldt. 

Informationsteknik har leveret hardwaren til de 58 og 84 tommer touchskærme. På den mindste af skærmene kan man bevæge sig rundt i vindmøllen, hvor komponenterne, som teknikerne skal lære at håndtere, synliggøres på 84 tommer-skærmen. De to touchskærme bliver blandt andet leveret i to flightcases, så løsningen nemt kan transporteres til andre destinationer, hvor der er behov for undervisning.

- Vestas havde behov for specielt tilpassede specifikationer i touchskærmene, så simulatoren stadig havde karakter af en almindelig mølle – dog uden at fylde de 80-90 kvm, som den analoge, full-scale simulator fylder. Samtidig skulle løsningen være mobil og nem at sætte op. De krav har vi arbejdet målrettet med at indfri, siger Jens Thulstrup.

De 49 touchskærme sæt er blevet installeret i 15 lande. Med de nye touchskærme er det muligt blot at opdatere softwaren, når der kommer nye vindmøllemodeller.

- Tidligere skulle vi have en hel ny møllesimulator sat op og finde den rette lokation til den. Som innovativ virksomhed udvikler vi kontinuerligt flere forskellige modeller, - og jo flere vi sætter op i verden, desto flere udgifter vil der være til at fragte teknikerne til hvert undervisningssted. Nu kan vi i stedet sende en opdateret simulator ud til touchskærmene rundt om i verden, fortæller Jens Midtiby.

På nuværende tidspunkt anvender Vestas de nye simulator til fire forskellige kurser centreret om fejlfinding eller betjening af vindmøller. Med de nye touchskærme sæt kan Vestas’ 80 instruktører nu rejse ud til kunderne og afholde kurser. 

Vestas fik idéen til at digitalisere simulatoren fra deres joint venture med Mitsubishi Heavy Industries, MHI Vestas Offshore, der har 9x55 tommer touchskærme sat sammen som en kollage, der viser indersiden af en vindmølle i forholdet 1:1.

- Touchskærmene og den Digitale Simulator er en digital rejse for os, der kun lige er begyndt. Det er vores plan, at vi vil udvide kursussegmentet, så vi i år kommer til at udbyde én kursustype mere, siger Jens Midtiby.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her