9. juni 2011

Verdens første eventtekniker

Eventteknikeruddannelsen er en fireårig erhvervsuddannelse, specielt udviklet til den danske lyd-, lys- og AV-branche. Uddannelsen startede det første hold op i 2007, efter flere års tilløb på EUC Nord. Henrik Nymann startede på første hold, sammen med 16 andre, som nu afslutter deres uddannelse sammen med ham. 

Uddannelsen er, som andre mere traditionelle erhvervsuddannelser, bygget op efter vekseluddannelsesprincippet. Dvs. man skiftevis er på skole og i praktik. Eller med andre ord, man er i lære! Hver dag har lærlingene arbejdet med lyd-, lys-, AV- eller sceneteknik. Hver dag har de arbejdet med at producere en eller anden form for oplevelse, med ”salg” for øje. 

En erhvervsuddannelses succesrate, kan direkte aflæses i dens evne til at genere praktikpladser. Med de efterfølgende hold, der er på vej, kan vi slå fast, at eventteknikeruddannelsen er kommet for at blive! 

Samtidig kan det konstateres,  at uddannelsen ikke findes magen til i hele verden. Den er den første statsanerkendte ”roadie”-uddannelse! 

Eventteknikeruddannelsen er udviklet på EUC Nord i Frederikshavn. På baggrund af mangeårige forsøg med lyd- og lysundervisning i skolens elafdeling, lykkedes det i 2007 at få godkendt eventteknikeruddannelsen. 

En godkendelse som især skyldes et særdeles frugtbart samarbejde imellem tre af branchens store aktører – Nordic A/S, det daværende SeeLite A/S og Dansk Lyd&Lys A/S – og de to fagforbund – Dansk Metal og Dansk Elforbund
Siden er det gået stærkt med nye hold hvert år, opbygning af udstyrssamlinger, undervisningslokaler og nu også udvikling af efteruddannelse. Samtidig er en ny uddannelse – eventkoordinatoren – kommet til, som også skal huses i de samme rammer som eventteknikeren. 

Speciel svendeprøve

Uddannelsen stiller selvfølgelig også specielle krav til eksamensformen. Dimittenderne skal udover at kunne dokumentere teknisk viden og håndværksmæssig kunnen, gerne være nyskabende i forhold til den branche de skal ud og virke i. Simpelthen for at accelerere udviklingen. 

For at få plads til alle svendeprøverne, har EUC Nord lånt Maskinhallen, Det Musiske Hus og Arena Nord af sin altid velvillige samarbejdspartner Frederikshavn Kommune. 

Svendeprøverne kræver også tonsvis af udstyr. Selvom EUC Nord selv er ganske velekviperede med udstyr, så har vi været nødt til at organisere store mængder via vore praktikvirksomheder. Så udover at være en eksamen, er prøverne også en logistisk udfordring for elever og lærere.

Her er alle de færdiguddannede:
Mikkel Loftager Grothe (Nordic Rentals A/S)
Martin Jagert Bendixen (AM Production A/S)
Bjarke Arvad Søgaard Nielsen (Dansk Lyd& Lys A/S)
Nicolai Balslev Larsen (Værket), Rasmus Primdahl Thorsen (INVI A/S)
Kasper Nielsen (Vega)
Lau Juel Billum (Moto Aps)
Janus Buurmeister Lykkestrup (Comtech A/S)
Nikolaj Kayser Gjøe (ETP Aps.)
Jens Bergmann Vermeij (Jespers Rejsebiograf).
Mike Ard Holm (Nordic Rentals A/S)
Morten Strøm (AV Center Aalborg Aps.)
Henrik Nymand (Moto Aps.) Teknisk Landsforbunds kammeratskabspris
Peter Duch (Proshop Europe A/S) – Teknisk Landsforbunds kammeratskabspris
Peter Emil Bækskov Thomasen (Nordic Rentals A/S)
Emil Højmark Jensen (AM Production A/S) – fagets Sølvmedalje
Jonas Vangsøe Christensen (Nordic Rentals A/S) – fagets Guldmedalje.


ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her