15. september 2011

Valget på TV 2

 Blandt de særlige tiltag er en nyskabende 3D-grafik til formidling af valgets hovedresultater, som TV 2 har udviklet i samarbejde med britiske BBC. Selv om der er tale om tre-dimen-sionel grafik, kan denne grafik ses på skærmen uden brug af 3D-briller.

Samtidig får TV 2-regionerne en ny og større rolle på valgdagen og på selve valgaftenen.

- Vi udnytter, at TV 2s sendenet er regionaliseret. Det betyder, at TV 2 – samtidig med at vi følger optællingen i kredse fra hele landet, præsenterer landsprognoser og interviewer landspolitikere – kan præsentere nyheder og interessante resultater fra seernes eget lokalområde. Det er en enestående service, som kun TV 2 kan levere, siger Michael Dyrby.

Værten i TV 2s valgstudie er Jes Dorph-Petersen, som hermed skal præsentere sin sjette valgaften. I studiet vil Lotte Mejlhede trække på sin store erfaring fra de politiske programmer ”Mogensen & Kristiansen” og ”Tirsdagsanalysen” på TV 2 NEWS, når de interessante resultater skal formidles. TV 2, TV 2 NEWS og TV 2-regionerne følger hele dagen danskernes stemmeafgivning, og TV 2s valgstudie åbner allerede klokken 17.00.

I løbet af valgaftenen følger TV 2 alle partier og de fremtrædende politikere med hjælp fra bl.a. Johannes Langkilde, Cecilie Beck, Divya Das, Natasja Crone, Svenning Dalgaard, Anna Gaarslev og hele TV 2s politiske redaktion med politisk redaktør Henrik Qvortrup i spidsen.

TV 2 følger også udviklingen i valget i Grønland og på Færøerne, hvor stemmerne og de fire mandater kan få stor betydning i tilfælde af tæt løb i Danmark.

Valgaftenen slutter af med partilederrunde på Christiansborg, hvor TV 2s og DRs politiske redaktører, Henrik Qvortrup og Ask Rostrup, får partiledernes bud på konsekvenserne af valgresultatet.

Valg-tv fra hele landet – også om dagen efter valget
Det er ikke alene selve valgdagen, som indeholder valgnyheder fra ”Go’ morgen Danmark” og hele dagen og aftenen. Det samme sker dagen efter valgdagen, hvor TV 2 og TV 2 NEWS sender fra klokken 05.00. Dagen efter valget får TV 2-regionerne en endnu mere markant placering i TV 2s sendeflade.

Som noget nyt holder TV 2 også sit valgstudie åbent dagen efter valget, og her vil Jes Dorph-Petersen og Lotte Mejlhede udpege valgets vindere og tabere.

- I et godt samarbejde mellem TV 2s nyhedsredaktion og TV 2-regionerne vil seerne i løbet af eftermiddagen og først på aftenen få fortalt de persondramaer, som altid er en del af stemmeoptællingen. Hvem bliver de nye topscorere blandt politikerne, hvem får de mange personlige stemmer i Aarhus, som tidligere tilfaldt Svend Auken, hvem bliver de nye, og hvem tabte kampen om en plads i Folketinget, siger Michael Dyrby.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her