21. april 2015

Vækst i TV-forbrug via mobile enheder

Fra 2012 til 2014 er det mobile tv-forbrug fordoblet og udgjorde i 2014 hele 26 pct. af det samlede online tv-forbrug, der også oplever fremgang i brugen af de såkaldte ”set top-bokse”. Det viser en ny undersøgelse fra Adobe, der har undersøgt online tv-forbrug og adfærd i USA og Canada henover en periode på 24 måneder.

Undersøgelsen viser, at forbruget på smartphones er voldsomt stigende, hvor andelen af den samlede trafik i 2014 steg med 75 pct. - mens det gik knap så stærkt for tablets, der ”kun” præsterede en stigning på kun 50 pct. i samme periode. Og da udviklingen ser ud til at fortsætte, ventes mobile enheder at overtage computerens plads som den foretrukne tv-platform inden udgangen af 2016.

Vi ser i stigende grad online tv på mobile enheder, og vi forventer, at streaming kommer til at stå for 18 pct. af det samlede seertal inden årets udgang. Den stigende interesse for streaming via mobile enheder og set top-bokse betyder, at distributører af indhold er nødt til at have fokus på at forbedre den digitale brugeroplevelse på tværs af mobile enheder, fortæller Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe.

Det gennemsnitlige tidsforbrug steg nemlig 22 sekunder, hvilket svarer til en stigning på 24 pct. i forhold året før. Det hænger bl.a. sammen med, at smartphones har fået større skærme, som det eksempelvis er sket med Apples iPhone 6. Det er dog værd at bemærke, at der også sker voldsom stigning i video-streaming generelt, hvor forbruget de sidste 24 måneder er steget med hele 467 procent, hvilket også hænger sammen med en stigning i forbrug af OTT-tjenester og ”set top-bokse” som Apple TV, Roku, Chromecast, og PS4.

13 mio. seere loggede i gennemsnit ind mindst én gang i kvartalet for at se tv, enten fra en ”set top-boks” eller en mobil enhed. Det svarer til en fordobling i forhold til 2013. Og ser man isoleret på forbruget via OTT-tjenester som Apple TV, Netflix og PS4, er andelen fra 2013 til 2014 vokset fra 11 pct. til 16 pct. Næsten en tredjedel (29 pct.) af alt online tv i 2014 blev set via en iPad, og iPad’en er dermed den mest populære enhed at se online tv på, hvor ”set top-boksene” står for 14 pct. af forbruget, hvor Roku er den mest populære tjeneste på 7 pct. efterfulgt af Apple TV med 5 pct. og spillekonsoller med 2 pct. En af de væsentligste årsager er den såkaldte ”binge watching”-bølge, hvor brugerne gerne lige ser ét afsnit til af deres favorit tv-serie, hvor det gennemsnitlige forbrug af online video er steget med 13 pct.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her