Ulla Pors Nielsen Foto Af Henrik Ohsten TV 2

Foto: Henrik Ohsten, TV 2

Af Birgit Waltenburg, 8. februar 2021

Ulla Pors bliver TV 2s nyhedsdirektør

Ulla Pors Nielsen er 1. februar blevet udnævnt til nyhedsdirektør med ansvar for TV 2 Nyhedernes samlede nyheds- og aktualitetsdækning på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY og TV2.DK.

58-årige Ulla Pors er en af Danmarks mest erfarne ledere på nyhedsområdet. Hun blev journalistuddannet i 1986, og efter korrespondentjob for TV 2 i USA blev hun redaktionschef hos TV 2 i 1998. Ulla Pors arbejdede fra 2005 til udgangen af 2010 som kanalchef for DR1, og i sine seneste ti år på TV 2 har hun stået i spidsen for især TV 2 NEWS og TV 2s events.

Ulla Pors har stået i spidsen for de seneste års udvikling af TV 2 NEWS, der nu er Danmarks tredje mest sete tv-kanal, og som samtidig har løftet nyhedsforbruget på TV 2 PLAY til et niveau, de færreste troede muligt. Samtidig var hun været i front for TV 2s events og samlede valgdækning, blandt andet Valgfolkemødet, som samlede danskere i tusindvis til demokratisk debat på Kvægtorvet under folketingsvalgkampen i 2019.

Et digitalt kvantespring

Ulla Pors går ind i sit nye job med visionen om, at Nyhederne og NEWS fortsat skal være Danmarks største og troværdige nyhedsformidler, samtidig med at Danmarks streamere skal få endnu mere lyst til at se nyheder på TV 2 PLAY og engagere sig.

"Verden er blevet mere kompliceret, og udviklingen går så hurtigt, at danskerne hver dag har brug for både nyheder og perspektiv. Hos TV 2 har vi et unikt udgangspunkt med en central nyhedsredaktion i Odense, NEWS i København og et tæt samarbejde med TV 2 Regionerne, som vi vil udbygge. Vi skal nyhedsdække fra hele Danmark til hele Danmark, og vi skal hjælpe danskerne med at forstå nyhederne, mens de sker," siger Ulla Pors.

Ulla Pors afløser Mikkel Hertz på posten som nyhedsdirektør. Mikkel Hertz fortsætter hos TV 2 Nyhederne i en ny funktion, som afklares snarest muligt.

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her