21. oktober 2010

Udlandet har bud efter Borgen

Norge er allerede gået i gang med at vise ’Borgen’ mandag aften, og Island har netop købt serien af DR. Derudover har Frankrig, Belgien, Italien, Letland, Japan, Holland, Rusland, Canada, Tyskland og Sydkorea bedt om at få serien ’Government’, som den hedder på engelsk, til gennemsyn. Det samme har en indkøber, som overvejer at vise serien ind over flere østeuropæiske lande. 


”Det er en endog meget bred og spredt interesse, der er for serien, og flere af indkøberne har sagt, at de finder kvaliteten meget høj. Samtidig understreger de, at der jo er politik og politiske spil alle vegne, og at serien derfor som udgangspunkt er interessant for dem,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

’Borgen’ har netop været vist på tv-festivalen Scénaristes en Seriés i den franske by Aix-le-Bains, og den er også med på FIPA-festivalen i Biarritz i Frankrig i starten af 2011.

”Det er meget bevidst, at vi prøver at lancere ’Borgen’ på nogle af Europas store tv-festivaler. Og at serien allerede inden den danske premiere modtog en ’Prix Italia’ har betydet, at ’Borgen’ på forhånd er blevet blåstemplet og er noget indkøberne gider beskæftige sig med. Der er ellers hundredevis af dramaserier at vælge imellem , men festivaldeltagelsen og priser giver omtale af serien,” forklarer Helene Aurø.ProAV Digital

ProAV 5Forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Intercom på revyen
  • Mr GoPro
  • Rokoko
  • Trådløs video
  • God lyd på mobilen

Læs alt lige her

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her