4. maj 2011

Udenlandsk interesse for Borgen

 ”Der er ingen tvivl om, at sidste års Prix Italia-pris til ’Borgen’ og de to FIPA-priser i Frankrig til ’Borgen’ i januar har fået mange tv-stationer til at se på, hvad DR har at byde på på dramasiden,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø. 

Hun tilføjer, at flere tv-stationer har nævnt, de er interesserede i ’Borgen’, fordi seriens politiske univers er universelt.

”Alle kan genkende de politiske intriger fra deres eget land, og så finder flere det forfriskende, at der er en kvindelig statsminister, og at serien også kommer bag om den politiske facade og med ind i politikernes privatliv,” siger Helene Aurø.

Tysk-franske ARTE, der også sender ind over Luxembourg, Belgien, Schweiz og Østrig, planlægger for eksempel at vise ’Borgen’ forud for det franske præsidentvalg næste år. Serien vil her blive dubbet med fransk og tysk tale.

I forvejen har DR Internationalt Salg solgt ’Borgen’ til Letland og Island, og seriens første 10 afsnit har også været vist i Sverige og Norge. ’Borgen’ fortsætter på DR1 til efteråret, og for nylig besluttede DR også, at der skal produceres en sæson tre.

’Borgen’, der har Sidse Babett Knudsen i hovedrollen, er for øvrigt nomineret i kategorien ’Bedste dramaserie’ ved Monte-Carlo Television Festival i Monaco i juni, og her er seriens producent Camilla Hammerich for øvrigt både nomineret som ’Bedste internationale producent’ og ’Bedste europæiske producent’.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her