8. april 2013

TvFestival stifter TvAkademi

TvFestivals executive udvalg har lyttet til kritikken fra sidste års uddeling af TvPrisen og har besluttet at indføre et TvAkademi, hvor hele den danske tv-branche kan få indflydelse på, hvem der skal nomineres til TvPrisen.

 

Sidste års deltagere i TvFestival og TvPrisen får en invitation til at blive medlem af TvAkademiet, og det samme gør de hurtige, som køber billet til TvFestival inden 1. maj i år. TvAkademiet vil dermed bestå af op mod 1250 professionelle tv-folk fra alle grene af tv-branchen.
 
Der bliver ikke ændret på indstillingsproceduren. Som altid kan producenter og tv-stationer indstille lige så mange programmer og personer, de ønsker, til priserne. Men hvor det tidligere var fagjuryer, som både udvalgte de nominerede og vinderne, bliver det nu TvAkademiets 1250 medlemmer, som stemmer på de indstillede programmer og dermed udvælger de bedste.          

- Vi har ændret vores procedurer i år, fordi vi ønsker at styrke TvPrisens troværdighed og samtidig øge branchens ejerskab til prisen. Vi er kommet frem til denne model ved at undersøge, hvordan tv-priser afgøres i resten af verden, siger Mette Sig fra TvFestival.

Blandt andre den britiske BAFTA bruger samme model, hvor et akademi af fagfolk ved afstemning finder de nominerede, hvorefter en række fagjuryer mødes og kårer vinderne.
 
TvAkademiet får mulighed for at se alle indstillede programmer via et screenings-site og med individuelle login. Medlemmerne kan stemme i lige så mange kategorier, som de kan overkomme at se programmer i. Stemmerne bliver vægtet med en fordelingsnøgle udviklet i samarbejde med Megafon. Det sker for at sikre, at de bliver retfærdigt fordelt.

Når de nominerede er fundet, bliver juryerne sammensat af fagfolk, som ikke har aktier i nogen af de nominerede programmer.

- Det er vigtigt, at det er juryer bestående af fagfolk, som kårer vinderne, mener Thomas Heurlin, som ud over at sidde i executive udvalget, også er en af grundlæggerne af TvFestival og TvPrisen.

Med indførelsen af TvAkademiet er det muligt at sammensætte juryer, som kun består af personer, der ikke selv er nominerede i kategorien. Det kunne ikke lade sig gøre tidligere.

- TvPrisen er branchens vigtigste pris, og der skal ikke kunne rejses tvivl om, at vinderne er fundet på et uvildigt grundlag, fastslår Thomas Heurlin.
 
        
TvPrisen bliver i år uddelt den 16. august og udgør som altid finalen på den to dage lange TvFestival. Der er åbent for indstillinger fra 2. april. Billetsalget til TvFestival åbner den 11. april, mens billetsalget til TvPrisen først åbner, når de nominerede er fundet.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her