8. februar 2013

Tv-produktionsbranchens omsætning eksploderer

Der produceres danske programmer som aldrig før til et stigende antal kanaler, der alle ønsker at tilføre lidt dansk islæt. Således er f.eks 7’eren fra SBS allerede fra lanceringen udstyret med en del danske produktioner.

Tv og reklamefilm nyder stor vækst i omsætningen, mens computerspil og film er gået tilbage i forhold til 2010.

 

Tv-branchens omsætning overgår i 2011 for første gang filmbranchens omsætning, skriver Producentforeningen i en pressemeddelelse. Set over hele perioden 2009 til 2011 er tv-branchens omsætning steget med 58 procent.

Fra 2009 til 2011 øgedes den samlede beskæftigelse i brancherne med 12 procent. Stigningen stammer især fra tv-branchen, men også reklamefilm og computerspil bidrager til væksten.

 

I sidste uge var Producentforeningen ikke desto mindre ude at slå på tromme for, at danske tv-producenter skal have yderlig adgang til DR's produktionsbudgetter - udover de ca. 220 mio., der lovbestemt lægges ud til de private leverandører årligt.

 

Er strategien klog? Kunne det ikke risikere vække det modsatte af sympati, når I klager jeres nød?

“Producentforeningen har ikke beklaget sig – vi har påpeget at der er et behov for at få etableret en konkurrencesituation på tv-programproduktion, kreativt som økonomisk," siger direktør Klaus Hansen, Producentforeningen.

 

"Så, ja der er vækst i omsætning og beskæftigelse – det kan alle kun være tilfredse med, både politikere fordi det viser at de har besluttet de rigtige rammebetingelser for tv-stationerne, fordi højere omsætning er med til at konsolidere branchen.”

 

Rapporten kan læses her.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her