11. november 2010

Tv er stadig det primære medie hos unge

I den antropologiske undersøgelse har man tilbragt to dage hos otte unge mellem 16-19 år fra hele landet. Der er blevet optaget mere end 50 timers video med de unge og taget mere end 100 billeder. Der er lavet dybdeinterviews, observationer og øvelser med hver respondent.

Dyrkelse af nære relationer og hverdagslivet
Undersøgelsen viser, at generationens medievaner er præget af simpelt brug til dyrkelse af nære relationer og hverdagslivet. Tv spiller en central rolle i de unges hverdag - og det er tændt en stor del af døgnets timer. Faktisk viser undersøgelsen, at de unge står op med tv, de holder eftermiddag med tv, tv er ofte tændt om aftenen, og de går i seng til tv.

- Vi ved, at de unge har gang i mange ting samtidigt, når de ser tv, og derfor skal der være programmer i fladen, der kan fungere som et slags stemningstapet. Programmer, som de unge kan hoppe ind og ud af, og som ikke kræver for meget. Men vi skal også forsat have programmer, som kræver fuld opmærksomhed. Her er det vigtigt, at programmerne har en meget høj fascination, dramaturgien skal være i orden, og der skal være mange clifhangers, der får de unge seere til at blive hængende. Alt sammen noget, der vil være stigende fokus på i vores arbejde med programmerne, siger Maiken Wexø, programchef for TV 2 Networks og TV 2 Zulu, der har mange unge seere.

Undersøgelsen viser netop, at de unge bruger tv på to måder – enten som lyd- eller stemningstapet, eller som primært medie til forbrug af film, serier og diverse programmer. Hvad de ser og hvornår, afhænger af formålet med tv-seningen.

Når de ser tv, er det enten alene for at få en tiltrængt pause, eller sammen med andre som redskab til underholdning og nærhed. Mobilen og computeren bruges derimod til at skabe nærhed til dem, som den unge ikke er fysisk tilstede med.

Du kan læse hele undersøgelsen her.

ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her