13. august 2014

Tv-branchen forventer vækst i 2014

De danske broadcastere vil stadig kappes om at tilbyde seerne unikke danske formater, og efterspørgslen på danskproduceret tv forventes at stige igen i 2014. Flere producenter forventer stigende omsætning i år, bl.a. Nordisk Film TV, Blu, Monday, Koncern tv og Strix. Mens Eyeworks forventer, at omsætningen vil lande fladt.

 

Generelt vil 2014 og 2015 byde på vækst hos producenterne, forventer Producentforeningens direktør, Klaus Hansen. Han peger bl.a. på det nye medieforlig, der forpligter DR til at købe ind for 300 mio. kr. årligt fra 2015. DR, der er forpligtet til at købe ind for 275 mio. kr. i 2014, vurderer selv, at huset vil udlægge produktion for over 300 mio. kr. i år.

 

"DR er - ud over det krav, som de er blevet pålagt - inde i en god fase med at bruge private. Det samme er TV 2. Samtidig er der flere og flere signaler på, at samfundsøkonomien er i bedring, og det påvirker broadcasternes indkøb. Så jeg er meget optimistisk  i forhold til omsætningen i branchen," siger Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, "men jeg er stadig nervøs for bundlinjen."

 

Et helt afgørende element for branchens indtjening vil være de digitale rettigheder, som producenterne gennem noget tid har ønsket at genforhandle med broadcasterne, særligt DR, siger Producentforeningens direktør. 

 

"Væksten på bundlinjen vil afhænge af diskussionen om rettigheder både internationalt og i forhold til det danske marked, der vil være afgørende for at få en optimal indtjening på de enkelte programmer. Det bliver, sammen med udfordringen med at skaffe arbejdskraft, udfordringerne i 2014 og 2015," siger Klaus Hansen.

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her