Tesla foto fra helikopter 4 foto af Anders Elgaard TV 2.jpg

Af Birgit Waltenburg, 2. december 2016

TV 2 NEWS har sat ny standard

 Selv om TV 2 NEWS er en mindre kanal i et lille europæisk land, er TV 2s danske nyhedskanal kendt vidt og bredt i udlandet. Det skyldes, at TV 2 NEWS fra allerførste dag har været helt i front, når det handler om at udvikle nyhedsproduktionen, så man får mest muligt kvalitets-nyheds-tv for pengene. Og det er der lagt mærke til internationalt.

- TV 2 NEWS har fornyet tv-branchen. TV 2 har altid været blandt de førende i verden inden for ENG- og SNG-produktion, fordi man har taget ny teknologi i brug til skabelse af innovative produkter. Som resultat af denne fremsynethed har TV 2 NEWS været førende i verden, og andre store selskaber har skævet til dem for at se, hvad de gjorde – for så at gøre det samme, siger Richard Rees, CEO for selskabet Quicklink, der er leverandør af teknologi til udsendelse af live-tv.

Den danske afdeling af Ericsson har været nær samarbejdspartner for TV 2 NEWS, og sammen har parterne bl.a. vundet en international innovationspris.

- I forhold til sin størrelse har TV 2 NEWS fået ekstremt meget opmærksomhed fra udlandet om, hvordan kanalen bruger ny teknologi. Jeg har deltaget i flere internationale seminarer, hvor der tydeligvis bliver lyttet til, hvad TV 2 NEWS laver. Mit indtryk er, at TV 2 NEWS trods et begrænset budget har været en katalysator for innovation, hvor drivkraften har været bedre workflow, større mobilitet og brugen af standardudstyr, siger Lars Nielsen, Head of Technology i Customer Unit Industry & Society hos Ericsson.

Innovativ fra starten – og i nært samarbejde med TV 2 Norge

TV 2 NEWS’ innovative kurs blev indledt allerede inden premieren i 2006, hvor TV 2 NEWS skulle i luften på kun et halvt år – med lejet udstyr og på en midlertidig adresse i København. Når NEWS blev en stor succes, der også blev lagt mærke til internationalt, skyldes det bl.a. den automatiserede afvikling, hvor Mosart-software er en central komponent.

Skaberen af Mosart, Mads Grønbæk, siger, at det i 2006 var revolutionerende at producere nyheder med et automations-system, og det krævede et helt nyt workflow i produktionen.

- I de første år kom besøgende fra hele Europa til TV 2 NEWS for at se, hvordan man producerede nyheder i København. Da BBC skulle flytte sin produktion til centrum af London, var TV 2 NEWS det store forbillede. Tyske N24, ARD, SKY, svenske TV4 og SVT og mange andre kom for at se og høre om TV 2 NEWS’ 24-timers-nyhedsproduktion, siger Mads Grønbæk.

Live-sendinger via 4G-netværk

Også på en lang række andre områder har TV 2 NEWS været i front. Det var ikke set før TV 2 NEWS, at et nyhedsstudie udelukkende indeholdt fjernbetjente kameraer – herunder lofthængte kameraer.

NEWS løste udfordringer med indkommende lys fra vinduer på en nyskabende måde, som siden er udviklet til et produkt, der i dag markedsføres og sælges på tv-messer. Da TV 2 NEWS fik et helikopterteam som en fast del af tv-nyhedsredaktionen, var det ligeledes første gang i Nordeuropa, det blev set.

Senere var TV 2 NEWS allerførst i verden med at sende live-tv på det – på daværende tidspunkt – helt nye 4G-netværk i samarbejde med forskellige teleselskaber og operatører. Og netop 4G-live-teknikken har TV 2 NEWS siden udviklet kraftigt – bl.a. i forbindelse med direkte tv-produktioner i NEWS’ el-bil, som der også er blevet holdt øje med internationalt:

- TV 2 NEWS har markeret sig positivt på innovation inden for nyhedsproduktion. Eksemplet med ’Udenfor Borgen’ og el-bilen er meget signifikant for os, fordi dette projekt på dramatisk vis revolutionerede både de tekniske aspekter og det redaktionelle indhold i nyhedsproduktionen. At være en del af dette eventyr har hjulpet os til at udtænke nye, innovative, tekniske koncepter baseret på vores teknologi, som skal integreres i vores kommende produkter, siger Erwan GASC, AVIWEST.

Foto: Anders Elgaard/TV 2

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her