TV2 nyhedsstudie

Af Birgit Waltenburg, 21. februar 2018

TV 2 lancerer digital videosatsning

Om få måneder går TV 2 i luften med en ny digital satsning, der skal fange de 20-30-årige med korte journalistiske videofortællinger på sociale medier.

TV 2 har sat sig for som mål at styrke relationen og den journalistiske formidling til de 20-30-årige med et nyt tiltag: Et nyt initiativ, hvor en helt ny redaktion efter internationale forbilleder vil udkomme på sociale medier med aktuelle journalistiske videofortællinger bl.a. om identitet, relationer, familie, følelser, livet i Danmark og de store fælles begivenheder. 

- Det er første gang i TV 2s historie, at vi lancerer et decideret demografisk segmenteret nyhedstilbud. Formatet er relativt korte videoer med høj puls: Historier målrettet de 20-30-årige, skabt og fortalt på deres præmisser, i et formsprog og på de platforme, hvor de unge opholder sig, i første omgang især Facebook, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

- TV 2 er nået langt i omstillingen fra klassisk broadcaster og tv-nyhedsorganisation til fuldt digital medievirksomhed, der helt naturligt producerer digitalt indhold, der lever på tværs af platforme. Som public service-aktør - og ét af de elektroniske nyhedsmedier, danskerne har mest tillid til - har vi naturligvis fokus på løbende at udvikle og udfordre vores evne til at levere journalistisk indhold, der både i form, indhold og kanalvalg også er stærkt relevante og engagerende for de ca. 25-årige, pointerer Mikkel Hertz.

Den nye redaktion får op imod 10 medarbejdere, der ikke alene skal være klassiske nyhedsgeneralister, men også folk med særligt stærke kompetencer inden for f.eks. digital video eller grafisk design.

- Det er ganske mange mennesker, hvilket afspejler, at det er en stor satsning af strategisk vigtighed. Vi skal bygge en stærkere relation til de 20-30-årige, som i høj grad fravælger klassisk flow-tv - og udvikle vores indholdstilbud til dem. Vi har et godt udgangspunkt; vi kan producere video i absolut topkvalitet og har landets største Facebook-side, der også er størst blandt alle medier i Norden på digital video. Men vi er udfordret på denne målgruppe og arbejder fokuseret med at udvikle vores tilbud til dem, siger Jacob Kwon.

Redaktionen vil få et nært samarbejde med TV 2 Nyhedernes redaktionelle udviklingsenhed, social media-desken hos TV 2 Nyhederne, forsidegruppen på tv2.dk samt andre enheder i TV 2 - f.eks. Zulu Social, som man deler formsprog med, om end udgangspunktet i forhold til indhold er et andet.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her