26. januar 2012

TV 2 journalist hædret

 Redaktør Lasse Jensen sagde på vegne af priskomiteen, at prisen går til ”to journalister, der med energi, professionalisme og et ikke ubetydeligt mod har beriget de to nationale tv-stationers udlandsdækning med andet og mere end faldskærmsreporterens korte nedslag.”

Han tilføjede, at Simi Jan og Puk Damsgård hædres, ”fordi de hver på deres unikke måde har videreført og videreudviklet de fineste traditioner i dansk udenrigsjournalistik - med en udpræget sans for at bruge det moderne tv-medies muligheder for at skabe nærhed, perspektiv og oplevelse. De har valgt at dække begivenheder og udviklinger i et område, hvor både det at være journalist - og det at være kvinde - er noget af en udfordring.”

Simi Jan har allerede siden folkeskolen vidst, at hun ville være journalist. Hun ville også rejse og møde mennesker uden for de to små samfund, som formede hende, især Bagsværd, men også den landsby i Pakistan nær grænsen til Afghanistan, hvor hun hvert andet år tilbragte sommeren hos sin mormor.

- Simi Jan har ikke fået noget forærende, hun har erobret en karriere. Uddannet i Skotland, sparkede døren ind til P1 Radio, hvor hun ikke kunne få et journalistjob og rejste af egen drift og for egne penge til Pakistan for at rapportere om jordskælvet i 2005 - resten er historie. Det er historien om en self-made woman, der med en sjælden energi udfører sin journalistik, sagde Lasse Jensen. 

Simi Jan er dybt beæret over at få tildelt en så stor og betydelig pris som Berlingske Journalistpris.

- Jeg er med til at dække en verdensdel, som er fjern for danskerne, men når jeg arbejder, er målet altid at gøre historien nærværende og sætte ansigt på konflikterne. Andre må bedømme, om det lykkes, men det er i hvert fald min ambition, siger Simi Jan, som også vurderer, at det er en stor fordel, at hun er kvinde:

- Jeg får adgang til at tale med kvinderne og kommer til sociale sammenkomster, hvor jeg kan drikke te med afghanske og pakistanske kvinder, som en mandlig journalist aldrig ville komme i nærheden af. Samtidig kan jeg få mændene i tale, fordi jeg ikke opfattes som en ”rigtig” kvinde i sammenligning med afghanske eller pakistanske kvinder. Jeg kan som ung, vesterlandsk kvinde tillade mig nogle andre ting og spørge anderledes, end mændene er vant til.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her