26. august 2011

TV 2 i HD fra 2012

 TV 2 har prioriteret sine HD-tilbud til de områder, hvor HD har størst effekt, og hvor seeroplevelsen for danskerne dermed kan forbedres mest, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

- Det betyder, at vi i 2012 satser på HD-tilbud inden for stor sport, underholdning, dansk fiktion og film. I 2012 vil TV 2-seere kunne følge det store underholdningsshow ”Voice – Danmarks største stemme” i HD, og det samme vil være tilfældet for en ny dansk fiktionsserie, som TV 2 har på vej. Alle de spillefilm, vi kan skaffe i HD, vil blive vist i HD, og det gælder f.eks. cirka 40 af årets store søndagsfilm, siger Merete Eldrup. 

Dermed bliver det gigantiske sportsår 2012 – med TV 2-transmissioner fra bl.a. OL i London, EM i fodbold, EM i herrehåndbold, EM i kvindehåndbold, Tour de France og Giro d’Italia med tre etaper på dansk grund – en endnu større oplevelse for seerne.

- Store sportsbegivenheder får en ekstra dimension, når de præsenteres i HD, og det er en stor glæde for mig, at vi kan tilbyde en lang række af årets største og mest populære tv-oplevelser i flot HD-kvalitet. Jeg er også glad for, at vi kan give dette nye og stærke tilbud i 2012, hvor TV 2s hovedkanal begynder at opkræve abonnement for kanalen, siger Merete Eldrup.

Sport, underholdning, film og serier er eksempler på programmer, der er produceret i HD, og som derfor kan udsendes i den bedste HD-kvalitet. Den øvrige del af sendefladen produceres i standard digital kvalitet (SD), og disse programmer kan derfor ikke vises i den supergode HD-kvalitet. Disse programmer vil blive udsendt i en såkaldt ”opskaleret” HD-version.

- Disse opskalerede programmer vil ofte opleves som værende lidt skarpere og lidt mere klare end den almindelige digitale kvalitet, når man har et fjernsyn, der kan modtage HD-signaler, og når man får sine tv-signaler fra en leverandør, der distribuerer HD-versionen af TV 2s hovedkanal, siger TV 2s tekniske chef, Lars Esben Hansen.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her