23. marts 2011

Tour de France på TV 2 til 2015

 For rigtigt mange danskere er sommeren lig med Tour de France på TV 2. Og sådan bliver det også de næste fem år, efter at det europæiske radio og tv-samarbejde (EBU) og Amaury Sport Organisation (ASO) har indgået en ny tv-aftale. Aftalen betyder, at Touren også i 2012, 2013, 2014 og 2015 kan vises på de europæiske public service-stationer. I Danmark viser TV 2 fortsat etaperne direkte, mens DR1 sender et Tour-program om aftenen (nu ”Aftentour”).

På TV 2 er sportschef Frederik Lauesen begejstret over, at det er lykkedes TV 2 at sikre sig rettighederne til det franske etapeløb til og med sommeren 2015 og dermed bygge videre på en tradition, der begyndte i 1990.

- Ligesom mange andre danskere har jeg rigtig svært ved at forestille mig TV 2 uden Tour de France, og derfor er jeg både stolt og lykkelig i dag, hvor det er lykkedes at sikre sig rettighederne for yderligere fire år. Der har været hård kamp om rettighederne denne gang, og derfor er det selvfølgelig ekstra fantastisk, at aftalen er landet, siger Frederik Lauesen og tilføjer:

- Sommeren er blevet synonym med Tour de France på TV 2, og på TV 2|SPORTEN elsker vi Touren med al det drama og spænding, der altid følger med. Og vi sætter en ære i at dække løbet med lige dele begejstring og kritisk tilgang.

Tour de France blev første gang sendt live på TV 2 8. juli 1990, hvor Olaf Ludwig vandt etapen til Besancon, og siden har dækningen og interessen udviklet sig nærmest eksplosivt. Interessen toppede i årene omkring og efter Bjarne Riis’ sejr i 1996, men sidste år brugte hver dansker i gennemsnit 8 timer og 2 minutter på verdens største cykelløb, hvilket gjorde 2010-udgaven til en af de mest sete i nyere tid.

Tv-aftalen mellem EBU og ASO indeholder i øvrigt også cykelløbene Paris-Roubaix, Liége-Bastogne-Liége, Flêche Wallonne, Paris-Nice, Paris-Tours, Critérium International og Tour de l’Avenir.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her