Sidse Babett Knudsen Amanda Collin Jesper W. Nielsen Danica Curcic og Lene Maria Christensen foto af Steen Evald

De kvindelige roller bliver spillet af: Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin, Danica Curcic og Lene Maria Christensen. I midten ses instruktør Jesper W. Nielsen. Foto: Steen Evald.

Af Birgit Waltenburg, 12. juni 2018

To danske storfilm optages i Aarhus

Det drejer sig om filmatiseringerne af bestselleren 'Undtagelsen' af Christian Jungersen og Puk Damgårds 'Ser du månen, Daniel', som er fortællingen om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos IS.

Christian Jungersens folkelige gennembrudsroman “Undtagelsen” får sin egen filmatisering og bliver til en ny dansk thriller i det helt store format. Halvdelen af optagelserne sker i og omkring Aarhus, og det er med lokale filmfolk helt i front som fx den aarhusianske filmfotograf Erik Zappon.

Det er Fridthjof Film, der producerer “Undtagelsen”, mens succesinstruktøren bag det Robert-belønnede drama “Der kommer en dag” og senest TV2’s spændingsserie “Greyzone”, Jesper W. Nielsen, skal instruere.

Anders W Berthelsen Niels Arden Oplev Esben Smed Foto Thomas SjorupPå billedet ses Anders W. Berthelsen, instruktør Niels Arden Oplev og Esben Smed, som skal spille hovedrollen som Daniel Rye.

Den anden storfilm, som også bliver optaget i Jylland er “Ser du månen, Daniel”, som er historien om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år.

Det bliver Niels Arden Oplev, der skal instruere og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet. 

Det er Puk Damsgård, der har skrevet den anmelderroste bestseller “Ser du månen, Daniel”, og Den Vestdanske Filmpulje støtter filmatiseringen.

Det er Toolbox Film, der filmatiserer romanen, og i Jylland kan kommunerne bag filmpuljen glæde sig over, at optagelserne fra Danmark kommer til at foregå i Jylland. Deluca Film fra Filmby Aarhus er co-producer på filmen, og direktør Morten Rasmussen er glad for tilliden og den nye opgave.

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her