5. maj 2010

TDC åbner superhurtigt mobilnet til sommer

 
I første omgang planlægger TDC at etablere LTE i København og Århus og herfra rulle det ud til de tættest befolkede områder i resten af landet. I begyndelsen vil TDC bruge det nye net til test for at gøre sig interne erfaringer, inden kunderne får adgang til det. Det vil ske i takt med, at der kommer modem og telefoner på markedet, der kan bruges i LTE-nettet sammen med det allerede eksisterende mobilnet.

TDC har i forvejen mange tusinde kunder på sit eksisterende 3G-mobilnet, som fortsat udbygges kraftigt. Med udgangen af maj i år sættes hastigheden kraftigt op i seks af de største danske byer. Fra de nuværende teoretiske 7,2 Mbit/s øges hastigheden til standarden 21 Mbit/s. TDC har derudover planer om at udrulle den højere hastighed til alle større bysamfund inden udgangen af i år.

Fakta om LTE:
LTE er en forkortelse for Long Term Evolution og kaldes også ofte for 4G for at signalere, at det er en supplerende overbygning på det eksisterende 3G-net. Når TDC's LTE-net åbnes for kunder, forventes det at kunne levere en teoretisk hastighed på over 150 Mbit/s. Den oplevede hastighed for den enkelte kunde vil dog være betydeligt lavere, dels som følge af de lokale radioforhold dels fordi kunderne i et mobilnet deles om den kapacitet, der er til rådighed. I praksis regner TDC med, at kunderne vil kunne opleve download-hastigheder på omkring 15 Mbit/s. Upload-hastigheden og responstiderne i et LTE-net er væsentligt bedre og kan forventes at være dobbelt så gode, som det, der kendes fra 3G-teknologien.

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her