3. september 2013

Streaming-TV lanceres i starten af 2014

Med relanceringen af DR NU får seerne adgang til alle DR-programmer på streaming-platformen, der i dag kun tilbyder udvalgte programmer. Den udvikling er uundgåelig og nødvendig, siger kanalchef for Dr.dk, herunder DR NU, Michael Arreboe. 

 

Den forestående oprustning af DR's streaming-tv på DR NU vænner i endnu højere grad forbrugerne til, at medieindhold er gratis og kan gøre forretningslivet svært for private udbydere. Sådan lød advarslen for nylig fra mediedirektør Ulf Lund, TDC, der bl.a. udbyder YouBio.Advarslen fra TDC vandt genklang hos andre kommercielle udbydere, som TV3's ViaPlay og TV 2 Play.  Direktør Jette Nygaard-Andersen, ViaPlay, meldte ud, at DR i stedet burde lade de nuværende streaming-distributører udbrede DR‘s programmer - og bruge pengene på indhold i stedet.

 

“TDC og andres idé om, at DR helt kan overlade distributionen af indhold til andre streaming-universer, harmonerer ikke med DR’s grundkrav om uafhængighed. DR er nødt til at have egen distribution - vores egen vej til licensbetalerne. Hvis TDC skulle redigere et site med DR’s programmer, ville de givetvis prioritere anderledes end DR, eksempelvis hvis DR har produceret en kritisk dokumentar om telesektoren,” siger Michael Arreboe, og tilføjer:

“Vi er glade for, at TDC og Viaplay mener, at vort indhold er så godt, at de gerne vil distribuere det for os, men distributionen af vores indhold er mere end blot de udvalgte programmer, som Viaplay ifølge Jette Nygaard-Andersen finder populære i forhold til deres kommercielle tjeneste.  DR's opgave er at levere uafhængigt kvalitetsindhold til alle danskere og ikke blot de målgrupper, som de kommercielle tjenester helt legitimt henvender sig til. DR har ganske enkelt en anden opgave end de kommercielle tjenester."


Det nye DR NU - hvis det bliver navnet - kan formentligt se dagens lys lige efter nytår og markerer en markant oprustning af DRs streaming tilstedeværelse. Der bliver dog ikke tale om en egentlig ny kanal med selvstændigt indhold. Fokus er på at strømline DR's tilbud om catch-up sening - det efterspørger brugerne.

 

“Der kommer ikke unikt produceret indhold på DR NU, men brugerne tilbydes en ny dynamisk menu med prioriteret schedulering af alle programmer, der er på DR's seks flow tv-kanaler, således at de kan se dem, når det passer dem,” siger Michael Arreboe.

 

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her