1. september 2011

Støtte til TV 2 regionerne

 TV 2 Bornholm-direktør, Jan Jørgensen, minder imidlertid om, at pengene ikke er øremærket til produktion af tv – det er tanken, at de bl.a. skal sikre betaling af øgede sendeomkostninger.

”Vi fik jo løftet budgettet generelt til den nye kanal ved indgangen til det nye licensforlig med henblik på flere programmer. Nu kommer der lidt ekstra penge, som i al væsentlighed betaler for noget så kedeligt som sendeomkostningerne. Men det er jo i sig selv en god hjælp,” siger han, med henvisning til at TV 2-regionerne fik flere licensindtægter i sidste medieforlig.

Som følge af forliget får regionerne hver 57 mio. kr. pr år, stigende til 60 mio. i 2014 - mod 53 mio. i dag.

Jan Jørgensen har været blandt de regionchefer, der har været primus motor for, at TV 2-regionerne skulle have en chance for at folde sig ud på en rigtig, komplet tv-kanal.

En kanal til hver region bliver en realitet, når TV 2 forlader mux1 i januar 2012. Det frigiver så meget ledig kapacitet, at alle regioner kan få egen tv-kanal i noget nær HD-kvalitet.

Regionerne har længe drømt om at kunne tilbyde mere regionalt tv. Ved store regionale begivenheder vil man gerne kunne servicere seerne på sin egen kanal.

"Ta' snestormen på Bornholm, hvor jeg tjente som reporter på News, og hvor vi ikke selv kunne sende i dagtimerne, hvor der var brug for det. Også andre væsentlige regionale begivenheder kunne komme på tale, som f.eks. møder i regionsråd, åbningen af Århus Festuge, osv,” siger han.


ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her