pelle erobreren

ARKIVFOTO fra filmen Pelle Erobreren med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard (tv).Foto: Scanpix

Af Birgit Waltenburg, 13. december 2019

Storserie lever endnu

Dramatiseringen af Pelle Erobreren er hverken dødt eller begravet, selvom HBO har valgt at trække sig fra produktionen, siger producenten bag, SAM Productions. Projektet har været 15 år undervejs.

Sådan lyder det fra Meta Louise Foldager Sørensen, adm. direktør for det danske produktionsselskab SAM Productions, som ejer rettighederne til serien og står for udvikling og produktion.

"Min største investor er stået af, og det er selvfølgelig et stort slag for projektet. Men det er vores projekt, det er SAM Productions, der ejer det, og nu skal vi finde ud af, hvad vi så gør," siger hun og tilføjer, at flere andre investorer, som hun ikke vil nævne ved navn, har meldt ud, at de vil følge projektet videre.

Så du forventer, at serien bliver realiseret, selvom HBO har trukket sig?

"Ja. Det er det, jeg arbejder på. Vi har et kompetitivt marked nu, hvor der er rigtig mange broadcastere, som er ude efter de gode projekter. Hvor der for 10 år siden var en masse kreative, som gerne ville lave serier, og der var meget få tv-stationer, der havde penge til det, så er situationen faktisk lidt omvendt i dag. Og her står jeg med et projekt, som er meget langt i udvikling. Faktisk er det helt klar til produktion. Det er også et stort og dyrt projekt og derfor svært at lukke pengene på, men jeg er ret sikker på, at jeg nok skal finde en vej," siger hun.

Ifølge Meta Louise Foldager Sørensen fik hun idéen til at filmatisere Martin Andersen Nexøs bøger om Pelle Erobreren omkring år 2004, og i 2012 fik hun endelig rettighederne til at forvandle bøgerne til en spillefilm, som skulle instrueres af filminstruktør Per Fly. Projektet er med hendes egne ord et hjertebarn, hun ikke er villig til at lægge på is lige foreløbigt.

"Det ryger vel ikke, før jeg går i graven - før kommer jeg ikke til at droppe ideen. Jeg er helt sikker på, jeg kommer til at lave det her, det er kun et spørgsmål om tid og om at finde den rigtige konstellation at gøre det i," siger hun.

Efter at have fået rettighederne til at filmatisere bøgerne landede SAM Productions en kontrakt med HBO Nordic om at lave en serie på otte afsnit med titlen "Erobreren". Siden har HBO Nordic fået store millionbeløb i støtte til udvikling og produktion af serien. Sidste år fik streamingtjenesten 12 mio. kr. til produktion fra Public Service Puljen, og i år fik streamingtjenesten yderligere 7,5 mio. kr. De penge bliver i første omgang annulleret, fordi projektet ikke bliver til noget på HBO.

HBO Nordics begrundelse for at skrotte det længe ventede projekt var ifølge streamingtjenesten, at det ikke har været muligt at få de økonomiske ender til at mødes inden for det budget, der var lagt.

Meta Louise Foldager Sørensen vil ikke komme ind på detaljerne i finansieringen og budgettet, men siger, at HBO og SAM Productions ikke kunne "få tallene til at gå op sammen".

SAM productions øgede antallet af medarbejdere fra 21 til 50 sidste år - og ifølge direktøren er en del af kræfterne øremærket HBO-serien. Men selskabets produktionsniveau i øjeblikket gør, at meldingen fra HBO ikke vil få personalemæssige konsekvenser. Hun forventer derimod at ville øge antallet af medarbejdere det kommende år.

  

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her