27. februar 2013

Større fokus på 4K-film

Fem af årets Oscar-nominerede film i kategorierne Best Picture og Best Cinematography distribueres til biograferne som 4K DCP, herunder også vinderen for bedste film "Argo".

 

“Hollywood har i stigende grad taget 4K til sig. Det ses klart af årets Oscar-nomineringer. Studierne fokuserer mere end nogensinde tidligere på betydningen af 4K – både til produktion af film og til TV-underholdning i hjemmene. Det er flot at se, hvordan 4K skinner på årets Oscar-arena. Vi håber, at en af de nominerede 4K-film vinder, så 4K virkelig bliver sat på kortet,” udtaler David McIntosh, der er senior vice president for Sony Digital Cinema.
 
4K-distribuerede film imponerede også ved Golden Globe-uddelingen i januar, som var den 70. i rækken. ”Argo” fik to priser (Best Picture Drama og Best Director), mens ”Django Unchained” fik en Golden Globe for regissør Quentin Tarantinos arbejde (Best Screenplay) og én for Christoph Waltzs (Bets Supporting Role). Daniel Day Lewis blev kåret til Best Performing Actor - Drama for sin tolkning af USAs 16. præsident i ”Lincoln”, mens ”Amour” blev Best Foreign Language Film.
 
Når film distribueres som 4K DCP til kan biografer med modtageudstyr og 4K-projektor give sine gæster en filmfremvisning med den højest tilgængelige opløsning.
 
Hollywood bliver stadig mere interesseret i det hurtigt voksende 4K-workflow. På årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas havde flere studiechefer fokus på den stigende vigtighed af 4K – for biografer samt som den nye standard for TV-underholdning i hjemmene. 

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her