Copenhagen Light Festival Green Laser Beam by Martin Ersted CLF2019 Photo Kim Matthai Leland 5

Foto: Kim Matthai Leland - Green Laser Beam by Martin Ersted

Af Birgit Waltenburg, 11. januar 2021

Stigende interesse for at udstille lyskunst i København

I forhold til de forgangne år oplever Copenhagen Light Festival en massiv stigning i antallet af ansøgninger om at udstille lyskunst under festivalen. Der vil være over tredive værker, som primært vil kunne ses i indre by, langs kanaler, og omkring Slotsholmen. Der vil også være særlige flotte værker i bydele som Sundby, Bavnehøj, Nordvest og Nørrebro.

Både åbningsfesten den 5. februar, Lysløbet og de guidede ture, gentænkes i år i corona-venlige udgaver. Åbningen bliver igen på Børsen, med Dansk Erhverv som medarrangør, men formodentligt i en digital version.

”Lys i byens rum forandrer byen med et midlertidigt greb, som står tilbage i folks hukommelse. Således er bygningerne for evigt forandret i folks bevidsthed, på trods af lysets flygtige natur. Så selvom lyset lander og letter som en fugl har lysfestivalen en indflydelse på folks opfattelse af København, år efter år," udtaler Jesper Kongshaug, lysdesigner og bestyrelsesformand for Copenhagen Light Festival.

Festivalen får al strøm betalt af Ørsteds grønne energikilder. 

Copenhagen Light Festival er i 2020 videreført af Foreningen for Københavns Lysfestival / Copenhagen Light Festival. Foreningens bestyrelse består af partnere fra Tivoli, Stromma Danmark, Louis Poulsen, vnr.TV og Pia Allerslev.

Find mere info på www.copenhagenlightfestival.org

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her