Af Birgit Waltenburg, 10. marts 2021

Spillested sprængte sine rammer med livestream

Sidste lørdag i februar satte Kulturloft i Ebeltoft strøm til sin første livestream-begivenhed. Eventet, tre koncerter med østjyske rockbands, skabte national opmærksomhed, nød stor publikumstilslutning og affødte helt nye samarbejder. Den uventede succes har fået spillestedet til at tænke i nye baner.

Som landets øvrige spillesteder ligger Kulturloft i Ebeltoft for tiden øde. Koncerter er aflyst eller udskudt, og indtil sidst i februar havde der ikke været spillet så meget som en tone fra scenen i mere end tre måneder.

Bandet Me & Munich, som har rødder i Ebeltoft og Aarhus, har også mærket coronakrisen. Landets nedlukning har sat en definitiv stopper for bandets koncertaktivitet. De forslog derfor Kulturloft at streame en koncert live på Facebook og YouTube, noget som folkene bag spillestedet aldrig havde prøvet før.

Fra ideen opstod, til spillestedet var live online, gik der kun en uge. En uge, hvor flere lokale firmaer og institutioner bød ind med hjælp, viden og arbejdskraft. Aftenen skulle være en hyldest til den østjyske, alternative rock og havde de tre bands Me & Munich, SORE og GAARDENS på plakaten. Hermed gav Kulturloft publikum en mulighed for at opdage ny dansk musik trods nedlukningen.

En publikumssucces

Nationalt oplevede Kulturloft hurtigt en bred bevågenhed med omtale i musikmagasinet Gaffa, Bands of Tomorrow, regionale medier med videre. Synligheden kunne mærkes på selve aftenen, da Kulturloft for første gang sendte live på Facebook og YouTube. Spillestedet, der normalt har en kapacitet på 150 publikummer, oplevede 1.845 unikke visninger alene i live feedet på Facebook, og det strømmede ind med roser fra publikummer i hele landet.

“Vi ved, at mange var samlet flere om én skærm ude i stuerne” fortæller Simon Thordal fra Kulturloft. “Går vi ud fra at der var to personer i snit, som så koncerterne sammen, svarer det til 3.690 publikummer alene på Facebook. Tænker vi YouTube med og de visninger vi efterfølgende har fået, så er tallet nok lavt sat, men det svarer altså til knap 25 udsolgte koncerter på Kulturloft, hvis folk var mødt op fysisk.”

Nye partnere. Nye muligheder

Ikke kun publikumstallet er kommet bag på Kulturloft. Kvaliteten af lyd og billede var også langt over det forventede niveau, hvilket har fået spillestedet til at tænke i helt nye baner. Kulturloft vil nemlig nu afsøge muligheden for at lave flere livestreaming-events under lockdown og lade det foregå på skiftende lokaliteter i Syddjurs.

“Det giver os mulighed for at sætte nogle helt nye rum i spil og etablere nye samarbejder” forklarer Simon Thordal.

Live-eventet var støttet af Home Ebeltoft. Lyd og billede blev bragt af filmmand Barnaby Stig Swann Pedersen; tekniker og musiker Simon Voigt Laursen samt lydmand Jeppe Larris. Streamingudstyr og kameraer var udlånt af Profox og Swann Pro MotionMaltfabrikken har stået for PR pg markedsføring.

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her