Panasonic Nobel week lights

Foto: Creative Technology

Af Birgit Waltenburg, 24. februar 2021

Spektakulær projektion satte fokus på rumforskningen

Under sidste års Nobel Week i Stockholm blev stockholmerne overrasket af en spektakulær projektion, der dækkede Stadshuset om aftenen. Installationen, der er en af ​​de største nogensinde arrangeret i Stockholm, blev set af over 100.000 mennesker og blev muliggjort af avancerede laserprojektorer fra Panasonic.

Bygningens facade blev oplyst med billeder fra de yderste kanter af rummet og var et samarbejde mellem byen Stockholm og bl.a. den svenske og den europæiske rumfartsorganisation.

Lysinstallationen SPACE blev designet af Andreas Skärberg, produceret af PXLFLD Studios og bestod af 16 minutters animationskunst.

PXLFLD hyrede hjælp fra Lumination of Sweden og Creative Technology, som specialiserer sig i udsendelser og avancerede tekniske løsninger til live events for at hjælpe dem med at få succes i det iøjnefaldende projekt. I alt 30 Panasonic PT-RQ22K og PT-RZ21K projektorer blev brugt til at skabe den kæmpe projektion.

”Vi havde brug for en laserbaseret projektor, der kunne håndtere kortlægning af alle de skarpe kanter, men også få de bedste farver og kontraster frem. Det var også vigtigt, at projektorerne var lette og kompakte at installere på et sted med begrænset plads,” siger Johan Törnström fra Creative Technology.

”Da installationen varede i 12 dage, var laserprojektorernes driftssikkerhed afgørende, og flere af projektorerne blev også installeret i stående tilstand,” tilføjer Johan Törnström.

Panasonics PT-RQ22K- og PT-RZ21K-projektorer (20.000 lm pr. enhed) spillede en afgørende rolle i installationen, idet de kombinerede avanceret billeddannelsesteknologi med 3-Chip DLP™ og 4K+ SOLID SHINE for driftssikker og overlegen lysoverholdelse, perfekt tilpasset til videokortlægning.

”Disse projektorer er designet til miljøer, hvor "showet skal fortsætte" med backupindgange, der garanterer kontinuerlig billedvisning, selvom det primære signal er brudt," siger Torbjörn Mähler, nordisk produkt- og marketingchef hos Panasonic Business.

”At kunne præsentere denne enorme projektion for et publikum på en sikker måde i vanskelige tider med vores visuelle materiale i fokus har været en stor oplevelse, og responsen fra tilskuerne har været overvældende positiv,” lyder det fra Anders Granström, teknisk designer hos PXLFLD.

 

 

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her