SOWA FOUNDERS V009 SH

Af Birgit Waltenburg, 1. juni 2021

SOWA lancerer nu deres event højttalere

Lyd spiller en central rolle i vores dagligdag. Om det er lyd til bryllupsfesten, på caféen eller når chefen skal inspirere på arbejde, så kommer man ikke uden om 'de sorte kasser'. Mens designet på konsumerhøjtalerne har undergået en voldsom udvikling de seneste år, har designet og brugen af professionelle lydsystemer ikke ændret sig synderligt de sidste 50 år. Kort sagt, er der stadigt tale om store sorte kasser, med masser af kabler og et utal af knapper.

SOWA er de første professionelle højtalere, der både vægter et moderne design og et enkelt user interface. Med SOWA kan du sætte event-lyd op på få minutter, 100% trådløst. SOWA har udviklet egen trådløse teknologi, der kan sende real-lyd til et ubegrænset antal højttalere, med en rækkevidde på 150 meter line-of-sight. Teknologien er en egenudviklet 2.4 GHz modulation, der kan sende 16 bit stereo 48KHz, med en forsinkelse lavere end 20 ms.

 

LÆS OGSÅ: 3 iværksættere udvikler trådløse højttalere

 

SOWA lancerer deres første produkt den 1. Juni 2021 og har i skrivende stund solgt til bl.a. DR, Symbion, BLOX, SkyLab og Den Grønne Kødby. Da produktet primært skal bruges til sociale sammenkomster, har COVID19 mildt sagt været en udfordring. Derudover var SOWA trætte af den miljøbelastning, der er ved meget hardware og havde forsøgt at finde en måde at formindske deres eget miljøaftryk. Det resulterede i et samarbejde med Nordea Finance, hvor man tilbyder SOWA højtaleren på abonnement. På den måde kan man genbruge alle delene i højtalerne og afskaffe eventuelle defekte dele på en miljøforsvarlig måde. 

SOWA, der oprindeligt blev undfanget på et iværksætterikursus på DTU, består af et founder-team på tre personer. Andreas Ranch (CTO og Villads Sørensen (CEO er begge uddannet ingeniører fra DTU. Andreas arbejdede i sin fritid som tekniker hos VEGA, og han var frustreret over al den tid, han brugte på at sætte lyd op til de forskellige events, der ikke krævede et stort lydsystem. 

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her