3. april 2014

Sony og Panasonic i nyt samarbejde

Sony og Panasonic har netop offentliggjort, at de har skabt "Archival Disc", der er en ny standard for professionelle optiske diske, der vil udvide markedet for digital langtidslagring af data.
 
Optiske diske har fremragende egenskaber til at beskytte sig selv mod det omgivende miljø, såsom modstandsdygtighed over for støv og vand, og de kan tilmed modstå ændringer i temperatur og fugtighed under opbevaring. Discene giver samtidig mulighed for kompatibilitet mellem forskellige formater og sikrer dermed, at data fortsat kan læses, selv når formaterne videreudvikles. Det gør Archival Disc til et robust medie til langstids-opbevaring af indhold. Som en erkendelse af at optiske diske skal kunne rumme meget større mængder data i fremtiden på grund af den forventede vækst i arkivering har Sony og Panasonic i fællesskab udviklet en standard til professionel brug inden for næste generation af optiske diske.
 

Disse bestræbelser resulterede i skabelsen af “Archival Disc”, en ny standard til professionel brug inden for næste generation af optiske diske.

 

Både Sony og Panasonic sigter mod at lancere systemer med en optagekapacitet på 300 GB pr. disk fra og med sommeren 2015. Derudover planlægger begge virksomheder at udnytte deres teknologier på en sådan måde, at optagelseskapaciteten kan øges til 500 GB og 1 TB pr. disk. 

 
Efterspørgslen på arkiveringsmuligheder er på det seneste steget betydeligt inden for filmindustrien og blandt sky-datacentre, der håndterer store mængder data, hvor fremskridtet inden for netværkstjenester har fået datamængderne til at eksplodere.
 
Både Sony og Panasonic har positive erfaringer med at arbejde med udviklingen af Blu-ray DiscTM-teknologien. De to virksomheder planlægger at fremtidssikre denne standard for næste generation af optiske højkapacitetsdiske inden for det professionelle felt for at kunne tilbyde en effektiv løsning til beskyttelse af værdifulde data. 

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her