19. november 2009

Sony introducerer NXCAM


Sony Professional har netop annonceret en helt ny familie af NXCAM-kameraer, eller rettere sagt vist konturerne af en kommende kamerafamilie. Det skete på et arrangement i Oslo i går (den 18/11), hvor tidsforskellen til Japan gjorde, at man om lige før frokost kunne vise en prototype på den første kameramodel.
 
Den var så frisk, at den endnu ikke har fået noget navn, og ifølge Mick Sheenan fra Sony professional er det også for tidligt at tale både endelige specifikationer og pris.
 
I sit sortiment beskæftiger Sony med tre segmenter, nemlig ”Beyound HD”, som er 4K-teknologi, ”Networked HD” og ”Affordable HD”. Det er i sidstnævnte, at den nye kameratype placerer sig.
 
Meget interessant er det at notere sig, at den nye kameratype bygger på native AVCHD, og til spørgsmålet om Mick Sheenan for et eller to år siden ville have kunnet forestillet sig, at Sony ville komme med en familie af AVCHD-kameraer, svarer han med et smil noget i retning af, at det kan være svært at spå om fremtiden.
 
Det samme kan man sige om fremtiden set med dagens briller på, nemlig om AVCHD som teknologi vil bevæge sig op i det professionelle segment. For nærværende er det nemlig i konsum- og prosummarkederne den benyttes.
 
Selv kalder Sony NXCAM-famililien ”entry-level for the professional videographer”, og som codec har man valgt MPEG-4 AVC/H.264 Long-Gop image kompression. Prototypen på det nye kamera har to porte til Memory Stick Pro Duo.
 
Kameraet rummer desuden 3 x 1/3” Exmor CMOS sensorer med ClearVid array og G-objektiv med 20x zoom. Der kan optages AVCHD-filer op til 24 Mbps 1920x1080 både interlaced og progressivt, lige som der er mulighed for 720/50p og MPEG-2 SD PAL optagelse. Endvidere kan nævnes 2-kanals lineær PCM-lyd.
 
Kameraet vil formentlig være klar til lancering i løbet af første kvartal 2010.

SE INTERVIEW MED MICK SHEENAN FRA SONY PROFESSIONAL

ProAV Digital

Forside 2 20

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Wedio
  • Zoom F6
  • Hotel Ottilia
  • Reflektorer
  • Lumix S1H
  • ISE 2020

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her