1. maj 2013

Skelsættende 2012 for DR

DR har netop offentliggjort regnskabet for 2012, som viser et overskud på 54 millioner kroner. Det er en mindre stigning i forhold til 2011, som blandt andet skyldes tilbagebetaling fra Skat, da DR igennem en årrække har betalt for meget moms. 

 

Årsregnskabet viser, at DR kom ud af 2012 med et overskud på 54 millioner kroner. Det er en mindre stigning i forhold til 2011, som blandt andet skyldes tilbagebetaling fra Skat, som følge af at DR i 2012 har fået medhold i, at DR igennem en årrække har betalt for meget moms.

 

”Jeg er både stolt over og glad for, at befolkningen har taget så godt i mod det nye DR1. Det viser, at vi var på rette spor, da vi satsede stort og flyttede TV-Avisen for første gang i 18 år. Vi ville give vores nyhedsudsendelser et kvalitetsløft og udvide vores primetime, så vi kunne få plads til flere dagsordensættende programmer i aftenfladen. Og det har vist sig at være rigtigt - både for TV-Avisen og DR1 generelt,” siger Maria Rørbye Rønn.

”Med stram styring og væsentlige krav til effektivisering er der skabt stabil balance i DRs økonomi”, siger en tilfreds bestyrelsesformand Michael Christiansen og fortsætter: 

”DR er sat i verden for at levere tilbud til danskerne af høj kvalitet, der er relevante og kan samle befolkningen. Jeg er derfor yderst tilfreds med, at DR er lykkedes med at vende den generelle udvikling de seneste 10 år, hvor de brede hovedkanaler har mistet tilslutning. 2012 blev året, hvor DR1 for første gang siden 2003 fik fremgang og fik styrket den så vigtige hovedkanal. Dermed har DR fremadrettet et godt fundament for at varetage sin demokratiske opgave og bidrage til en bred folkelig debat”, udtaler Michael Christiansen.

 

I 2012 er der på DRs tv-kanaler sendt 30 procent flere egenproducerede førstegangssendetimer end for fem år siden. Samtidig er omkostningerne til DRs egenproduktion i samme periode blot steget med 9,3 procent, hvilket illustrerer, at DR skaber væsentlig flere udsendelser, mens omkostningerne relativt set falder. Desuden har DR udlagt ekstern produktion for 290 millioner i 2012, hvilket er 90 millioner mere end DR er forpligtet til i henhold til public service-kontrakten.

DR producerer – populært sagt – mere for mindre, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og det glæder Maria Rørbye Rønn:

”DR har en stærk tradition for at producere relevante og vedkommende programmer. Derfor er det også glædeligt at se, at flere egenproduktioner rammer skærmen end tidligere. Og det sker jo vel at mærke samtidig med, at der eksisterer et stærkt samarbejde med det private produktionsmiljø, som leverer mange programmer til vores kanaler.”

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her