Over Atlanten

Af Birgit Waltenburg, 4. februar 2020

Skandinavisk produktionsmarked sættes til salg

Det er en stor klump af selskaber, som har fået et utvetydigt til salg-skilt klistret på sig, efter Nent i slutningen af januar meddelte, at godt halvdelen af Nent Studios skal sælges fra.

Nent vil satse på produktion og distribution af film og serier som led i en offensiv på streamingmarkedet, hvor Viaplay er i centrum. Det betyder, at der i fremtiden ikke skal gøres plads til producenter i Nent Studios af faktaprogrammer, events og branded underholdning. De dele, som Nent vil sælge fra, tegner sig for godt halvdelen af omsætningen i Nent Studios. Den samlede omsætning i de første ni måneder af 2019 var 1,74 mia. svenske kr., svarende til 1,23 mia. kr.

Nent oplyser, at salget vil ske i to klumper. Den ene vil indeholde producenter af såkaldt non-scripted indhold, som blandt andet tæller danske Strong Productions, og events. Den anden klump består af branded indholdsproduktion, som alene består af Splay One. Nent ønsker ikke at sætte beløb på, hvor meget selskabet venter at sælge selskaberne for.

De selskaber, som Nent vil skille sig af med, er primært tilstede i Norden. Det gælder eksempelvis norske Monster, Strix, der er på markedet i både Sverige, Norge, Holland og Belgien, svenske Baluba og danske Strong Productions.

Salgsprocessen ventes at løbe af stablen i løbet af første halvdel af 2020. Finansielle rådgivere er blevet hyret til at bistå Nent i processen.

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her