Skam

Af Birgit Waltenburg, 16. december 2016

SKAM solgt til USA

SKAM bliver til SHAME, når producenten Simon Fuller skaber en amerikansk version af det norske TV-fænomen. Simon Fullers produktionsselskab XIX Entertainment har underskrevet en hensigtserklæring med NRK om produktion af en amerikansk version af SKAM til udsendelse i USA og Canada.

– Vi har haft en fin dialog med Simon Fuller siden i sommers, siger TV-redaktionschef på NRK P3, Håkon Moslet.

– Det er en stor fjer i hatten på os, at han vil producere "SHAME" i USA. Det gælder både for seriens skaber, Julie Andem, for teamet, for NRK og for den norske TV-branche. Vi er stolte af at en ungdomsserie, der behandler temaer som seksuel identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtægt og spiseforstyrrelser, nu bliver et internationalt fænomen.    

Simon Fuller har skabt internationale TV-succeser som "Idol" og "So You Think You Can Dance", og var desuden manden bag pop-gruppen Spice Girls. Han planlægger at producere den engelsksprogede version af SKAM i 2017.

– SHAME har potentiale til at blive en indflydelsesrig serie i Nord-Amerika, for vi har ikke har noget lignende. Det beviser at Norge og Skandinavien er i front når det gælder fornyelse og kreativitet. Jeg er stolt over at være med til at gøre SKAM tilgængelig for et meget større publikum end i dag, siger Fuller.

Siden starten i 2015 har SKAM opnået stor popularitet ved at fortælle historien på forskellige platforme "mens handlingen foregår". I Norge har sæson 3 haft over 1,2 millioner ugentlige seere. SKAM er ingen tilfældig succes, men et resultat af NRKs mangeårige arbejde med udvikling af denne type historiefortælling. NRK Supers succes blandt de yngre seer skyldes blandt andet netdramaserier som Sara, M.I.A og Jenter.

Håkon Moslet fortæller, at det norske SKAM-teams hovedfokus nu er at planlægge sæson fire. Men de ønsker også at sikre, at den amerikanske version bliver tro mod det oprindelige koncept.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her