23. april 2010

Sennheiser igen officiel leverandør til Eurovision Song Contest

 


I Norge er NRK (Norsk Rikskringkasting) vært for showet og står for produktionen, ligesom EBU (European Broadcasting Union) også spille en vigtig teknisk rolle. Derfor har NRK, EBU og Sennheiser samarbejdet om RF-løsningerne.

Sales Director Nordic hos Sennheiser, Bjørn Rennemo Henriksen fortæller: "Vi havde en stor mulighed præsentere os selv og vores tekniske løsninger til NRK i slutningen af sidste år. Blandt andet viste vi, hvordan forskellige RF-udfordringer og problemer var blevet løst ved lignende arrangementer de seneste par år.”

"Det er Sennheisers ekspertise og store erfaring samt naturligvis kvaliteten af udstyret, der er grunden til, at Sennheiser bliver valgt som leverandør af RF-udstyr år efter år på de største internationale spillesteder."

Et show som Eurovision Song Contest er omfattende i mange henseender, og teknisk er det yderst krævende. Men: 50-100 trådløse mikrofoner og hovedtelefoner - er det nødvendigt til en vokal solist, støttet af et kor på maksimalt 5?

Bjørn fortsætter: "Et vigtigt aspekt er sikkerheden plus kravet om passende backup-løsninger. Det tekniske set up er baseret på mange års erfaringer med de tekniske komplikationer, der kan opstå, og derfor et behov for ”backup af backup løsningerne”.”

Sennheiser er en af de mest erfarne leverandør af RF-teknologi i verden og kender derfor de strenge krav og de udfordringer, der undertiden forekomme.

At skaffe lyd i høj kvalitet fra en eller to trådløse mikrofoner udfordres af de medier, TV-stationer, journalister m.fl., der 
vil overstrømme Telenor Arena. De vil nemlig i vid udstrækning bruge deres eget trådløse udstyr. Og det kan give konflikter mellem frekvenserne med det audioudstyr, der anvendes på scenen. Under forberedelserne, under et stort antal prøver og til sidst i showet selv vil RF-specialister fra Sennheiser stå for RF suppleret af NRK's erfarne teknisk personale.
 
Udstyrslisten rummer håndholdte mikrofontransmittere, lomme-transmittere, in ear monitorsystemer, receivere og et avanceret antennesystem.

Jonas Næsby, service and application engineer hos Sennheiser Nordic, summer det hele op: "Systemet fra Sennheiser er blandt de største og mest avancerede trådløse systemer, der nogensinde er blevet anvendt under en Eurovision Song Contest."

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her