23. maj 2010

SBS TV leverer nu stabil streaming i HD-kvalitet på nettet

Streaming af video på nettet er en genial måde at se TV eller se TV tidsforskudt. Men streaming har indtil nu ikke kunnet måle sig med kvaliteten på TV og slet ikke med HD TV. Herudover har streamingen slet ikke været så stabil, som TV-udsendelserne. Det har SBS TV som de første herhjemme valgt at gøre noget ved. På adressen hd.nutv.dk kan man nu nyde TV som streamede udsendelser i HD og helt uden afbrydelser.
Der er flere grunde til, at streaming indtil nu har haft problemer: Streaming på nettet er afhængig af afsenderens teknologi, modtagerens computer og en stabil forbindelse mellem dem. Derfor oplever man normalt, at billedet ”fryser” på computerskærmen, mens man bare kan sidde og kigge på et roterende timeglas eller en ”donut”, indtil forbindelsen genoprettes i en tilstrækkelig kvalitet.
Smooth HD streaming er uhyre fleksibel. Den understøtter H.264-standarden og er teknologi-neutral – og fungerer således fint sammen med både Mac og pc samt med alle browsertyper. Og den kan endda fungere med dårlige internetforbindelser – helt ned til 230 kb/sek. Fordelen er, at den selv indstiller billedkvaliteten efter båndbredden og pc’ens CPU.
Ved en båndbredde på 3 Mbit vil streamingen have samme kvalitet som en DVD, mens den med en båndbredde på 6-8 Mbit vil matche Blu-ray-kvalitet. Det er Microsoft Silverlight-playeren, der hvert andet sekund vurderer båndbredden samt den modtagende computers formåen og derefter skalerer billedkvaliteten efter den – uden afbrydelse af streamingen.
www.nutv.dk leveres HD-streamingen fra en start i en kvalitet på 6 Mbit i 1080P, men den kan sagtens skrues op til 10 Mbit. Det kan blive aktuelt i takt med udbredelsen af den nye generation af internet-TV, hvor man med fladskærmen henter direkte på internettet. Eller som hidtil via computeren med et netværkskabel til fladskærmen.
- De fleste har en travl hverdag, hvor det kan være svært at få kalenderen til at passe med TV-programmet. Derfor vælger stadig flere at streame deres yndlingsserier og ”must see”-programmer. Når de har tid og lyst, ser de således TV ”a la carte” på www.nutv.dk. Når og hvor de har lyst til det, fortæller udviklingschef Jørgen Larsen, SBS TV.
Det er ikke første gang SBS TV er i front med ny teknologi, der direkte kan opleves af seerne. Helt tilbage ved årsskiftet 2007-2008 blev Kanal 5 således den første danske TV-kanal, der sendte i HD. Det benytter mange med gode modtageforhold og en Full HD-fladskærm nu hver dag, når de ser deres yndlingsprogrammer.
HD-løsningen af www.nutv.dk er leveret til SBS TV af danske Xstream Media Solutions, der er en af verdens førende leverandører af streamingløsninger. Blandt andet er de en af de få certificerede PlayReady providere i Europa.

 

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her