Mobilvideo stiger under corona

Af Birgit Waltenburg, 17. juni 2020

Salg af udstyr mere end fordoblet under coronakrisen

I takt med, at det er blevet mere populært blandt virksomheder og kommuner at bruge videomediet, har der været en solid vækst i efterspørgslen på udstyr til at optage videoer med mobiltelefoner.

Men under coronakrisen har efterspørgslen taget et markant spring opad. Det viser en opgørelse fra onlinebutikken videoudstyr.dk, der har øget den gennemsnitlige omsætning med 121% siden midten af marts i år, hvor mange blev beordret til at arbejde hjemmefra.

”Der har været meget større efterspørgsel på lamper og stativer end normalt. Men et produkt har særligt taget et spring opad, og det er trådløse mikrofoner, som du f.eks. kan sætte på tøjet, så du får god lyd på dine videoer og online møder,” forklarer indehaver Thomas Martinsen.

”Vi har solgt rigtigt meget udstyr, som man typisk bruger, når man selv skal skyde videoer eller holde videomøder og gerne vil have ordentligt lys og lyd.

Til gengæld har efterspørgslen været markant lavere på high-end udstyr af den type, som marketingafdelinger typisk efterspørger, når de skal indrette virksomhedens eget videostudie på kontoret,” siger Thomas Martinsen.

Men fordi efterspørgslen på mobilt videoudstyr til individuelt brug så at sige er eksploderet under coronakrisen, er den samlede efterspørgsel altså steget markant.

Trenden med stadig mere udbredt brug af video forventer han vil fortsætte, fordi det har så mange anvendelsesmuligheder. Og derfor tror han også, at salget af udstyr og tilbehør fortsat vil ligge på et højt niveau et stykke tid endnu.

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her